Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a ta paczke mam wyslac poczta na adres as czy moge sama tam pojsc i ja dostarczyc?

Możesz podać osobiście w AŚ/ZK jak i możesz wysłać pocztą. Ale chyba najlepiej (i najtaniej jak masz blisko) zanieść osobiście.

Barbie napisał:
możesz mu dać paczkę na bramie. Prawidłowo paczka powinna być w kartonie ale w niektórych AŚ/ZK przymykają na to oko i można podać w reklamówce. Najlepiej jak zadzwonisz i się zapytasz.
j.w.

a mam jeszcze jedno pytanie dzwonilam do as i powiedzieli ze kawe i cukier tez moge mu dac tylko w woreczku ale zastanawiam sie czy on bedzie mial gdzie zrobic sobie ta kawe?

Na pewno ma pod celą grzałkę a czasami nawet czajniki mają :ok: Będzie miał jak zrobić

jeśli nadam paczkę na bramie będąc w miejscowości gdzie jest w areszcie mój mąż to kiedy ją mąż dostanie??????:o:o

jeżeli osobiście zaniesiesz do ZK to tego samego dnia, takie są przepisy bo to jest żywność i musi być nezwłocznie dostarczona

marcinmajster napisał:
i moderator (moniak) nie widział, że o dosłownie dwa posty wyżej to samo napisała barbie???:evil:

Marcinmajster, nie wiem co bym zrobiła, gdyby nie Twoja spostrzegawczość :-o A i z tego co wiem, jestem kobietą.

Mam małe pytanko. Dwa tygodnie temu zwinęli mi narzeczonego do AŚ i w tę środę co była zawiozłam jemu paczkę ale żywnościową. Mam pytanie jak i kiedy mogę mojemu C zawieźć paczkę ale higieniczną. Słyszałam że trzeba mieć jakiś talon ale nie wiem skąd go wziąć.

finland 147 talon na paczkę higieniczno -odzieżową otrzymuje osadzony raz na miesiąc, wcześniej on sam musi napisać prośbę do dyrektora, a Tobie ten talon może wręczyć przy okazji widzenia lub przesłać pocztą

A ja sama mogę jakoś ten talon zdobyć nie wiem porozmawiać z kimś tam o tym czy jak.Czy on sam musi?A jak on może mi go wysłać jak on znaczków nie ma, żadnej koperty, dosłownie nic. Co taka paczka może zawierać?

ty nie załatwisz talonu. A on ma "przydział" dwóch znaczków na miesiąc, kopertę też dostanie, wystarczy jak poprosi wychowawcę! lepiej w zk nie mieć długów, nieraz obowiązują "lichwiarskie" procenty. A do paczki można włożyć: koperty, papier listowy, art. higieniczne (maszynki, krem do golenia, piankę, antyperspirant, szampon, mydło etc), odzież, buty, bieliznę, skarpety, itd. paczka (wraz z opakowaniem) nie może przekraczać 5 kg!

Z tymi talonami to tak dodam,ze nie mozna dolozyc do tej paczki nic ponadto.Moj poprosil o miedzyinnymi maszynki do golenia ale zapomnial o piance do golenia i ja nadgorliwa dolozylam.Niestety przepisy,przepisami i pianke ze soba do domku musialam zabrac.Talon dostalam na widzeniu pierwszym-czyli po 3 dniach jak mi go zabrali z domku.

o Jeju donata jak Ci zazdroszczę ja mojego już 2 tygodnie nie widziałam i adwokat karze czekać jeszcze tydzień . A mój C nie jest w zk tylko w aś w sumie on głupi nie jest ale ja nadgorliwa jak zwykle zastanawiam się czy on o tym wie. Jak na razie nic nie dostałam. Nie wiem w ogóle w jakim czasie doszłoby to do mnie bo ponoć listy długo idą.

jesli jest jeszcze przed wyrokiem to z widzeniami zawsze gorzej.Moj W mial wyrok zanim trafil na druga strone bramy.Twoj C napewno dowiedzial sie od wychowawcy czy innych lobuzow,ze jest taki talon.W listach jak wyczytalam w innych postach(na temat listow)mozna wysylac taki talon,tyle,ze to trwa w niektorych przypadkach nawet te 2 tygodnie:mad:

No właśnie bo ponoć to do prokuratora idzie i dopiero do mnie ale to nie jest list tylko talon no chyba że się wysili i coś napisze. Adwokat mówił że te listy mogą iść bardzo długo bo to zależy od tego kiedy się jemu zachce je przeczytać więc boję się że będzie gnił w tym co jest. Czy może dostają jakieś inne ciuchy?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót