Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
irenapol trzymaj się wątków. Pisz albo tu gdzie już pisałaś, czyli
http://forumprawne.org/wieziennictwo/27426-widzenie-zakupy-w-kantynie-5.html
albo http://forumprawne.org/wieziennictwo/53320-areszt-sledczy-we-wroclawiu-ul-swiebodzka-1-a.html
albo http://forumprawne.org/wieziennictwo/31483-areszt-sledczy-we-wroclawiu.html
albo http://forumprawne.org/wieziennictwo/37689-zk-wroclaw-kleczkowska.html
Zwracam Ci na to uwagę by nie było bałaganu. Jak zapytasz w tych wątkach to jeżeli ktokolwiek może Ci pomóc i podpowiedzieć na pewno to zrobi.

Dziękuję i przepraszam. Znalazłam na wskazanych przez Ciebie wątkach potrzebne mi informacje. :)

To super! Zawsze korzystaj z wyszukiwarki, bo dziewczyny to forum naprawdę zrobiły kopalnią wiedzy :) więc po co się powtarzać :).
Mam nadzieję, że dzięki tym informacjom trochę się uspokoisz i będziesz spać spokojnie :)
Pozdrawiam,
Daria

Chciałabym dostarczyć synowi witaminy, magnez, Omega-3 i vit.B comp., czy i jak można tego dokonać?

W AŚ we Wrocławiu jest tak , ze musisz to podac przez dział penitencjarny , ja mojemu mężowi tak tam podawałam leki (a magnez możesz kupic mu w kantynie jest tam musujacy bo tez kupowałam )

Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

agajacek napisał:
W AŚ we Wrocławiu jest tak , ze musisz to podac przez dział penitencjarny , ja mojemu mężowi tak tam podawałam leki (a magnez możesz kupic mu w kantynie jest tam musujacy bo tez kupowałam )

agata czegoś nie rozumiem: "podawanie paczek przez dział penitencjarny"? o co kaman? może mnie na jakis zajęciach nie było!:D

Marcinie chodzi o podanie leków , a w AŚ we Wrocławiu leki mozesz podac tylko przez dział penitencjarny bo mój J tam wypoczywał i tak mu podawała leki i witaminy ;)

dziwi mnie jednak, co wspólnego z paczką z lekami ma dział penitencjarny ( a nie np więźienny zoz)???

Witam!
Mam pytanko czy jest jakas mozliwosc zeby dac skazanemu papierosy??
I w jaki sposob mozna przekazac karte telefoniczna bo na widzeniu w Sieradzu nie moge jej dac.

Cześć:*
Ale mnie tu dawno nie było...:( Tyle pracy, zajęć i problemów, że na nic nie mam czasu...
Zadzwonili dzisiaj do mnie z AŚ i pan powiedział mi że mogę przyniesc paczke zywnosciowa.... i podał mi co mogę, ale pytanie mam takie: w co mam, tą żywność zapakować? Do kartonu? Siatki? Mam to podpisac, czy włożyc kartke do środka z jego danymi?
I czy jeśli Pan nie powiedział mi nic np. o herbatce,kawie to mogę to włozyc do paczki? Czy tylko te rzeczy które mi podał?????????

kateh wiec ja kup w kantynie, lub wyslij w liscie, papierodos nie wniesiesz, jedynie mozesz kupic w kantynie

anula nalepiej w siatke zapakuj, tak zeby bylo ci wygodnie niesc. co do kawy to zalezy, juz dziewczyny kiedys pisaly tutaj ze w jednym as mozna wniesc kawe w paczce a w innym nie, jak chcesz mozesz zapakowac , przynajmniej wezmiesz ja spowrotem. do srodka wsadz artke imie nazwisko i kogo syn, i zrob najlepiej tez spis co wsadzasz do srodka, sama nazwa wystarczy.

Ostatnia edycja:
w niektórych aś przyjmują w reklamówkach, ale w zk z czymś takim się nie spotkałem (preferowane są kartony!)

anula njlepiej jak zadzwonisz i sie dopytasz bo w jednych mozna tylko w kartonie np wpotulicach w innych w reklamowkach np strzelcach

marcin moj łobuz jest w zk i zawsze niose w reklamowce, bo mi wygodniej niesc reklamowke niz karton :)

Dziękuje Wam za informacje:):) :* A co do tego czy moge dać więcej do tej paczki niż podał mi ten pan przez telefon? Czy tylko to co mi podyktował?

Marcin ja nigdy do Zk nie niosłam w kartonie .
Zawsze przyjmowali w reklamówce :)
Ale co Zk to inne obyczaje :)

anula_:) napisał:
Dziękuje Wam za informacje:):) :* A co do tego czy moge dać więcej do tej paczki niż podał mi ten pan przez telefon? Czy tylko to co mi podyktował?

włożyc możesz ale musisz się liczy z tym, że mogą na bramie kazać ci powyciągać te rzeczy. Już nie raz widziałam jak zabierali z powrotem różne rzeczy np. kurczaka wędzonego, dziewczyny pisały także że niektóre rzeczy każa przesypywać np.cukier (zaznaczam, ze nie wszędzie!).
Tak jak już ci radzono zadzwoń do AŚ i dopytaj żebyś na darmo nie kupowała czegoś i żebyć nie dzwigała tego, lepiej niektóre rzeczy kupowac w kantynie.
Dopytaj takza o to w czym masz dostarczyć tą paczkę: karton czy reklamówka (np. Potulice tylko karton, Lubań reklamówka - co ZK inaczej).
Z doświadczenia wiem, że lepiej zadzwonic i zapytać jak na ślepo kiedyś wysłałam rzecz paczką to mi odesłali a jak dopytałam co i jak to wszystko przyjęli bez problemu!

jakie są limity na zakupy w kantynie?

W każdym ZK jest inaczej. Musisz się dowiedzieć na miejscu. W jednym np są limity że można zrobić paczkę nawet i za 500 zł ale nie może przekraczać 5 kg, a w innym ZK będzie tak, że paczka może ważyć ile chce ale zakupy nie mogą przekroczyć jakiejś kwoty (np: 100 zł)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót