Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam ponownie. Słuchajcie proszę o wasze info. Dziś byłam u chłopaka, (jest tymczasowo aresztowany) powiedział nam, że wysłał nam talon na odzież już ok. 2 tyg. temu, a talonu jak nie ma tak nie ma. I teraz tak czy taki talon jest sprawdzany przez prokuraturę?? (jest on pod dozorem prokuratora) czy normalnie tylko przez dyrektora zk i talon idzie do wysłania?? Czy możliwe żeby taki talon szedł tak długo??

Talon tak jak i cała inna korespondencja jest cenzurowana najpierw przez prokuraturę prowadzącą sprawę,a póżniej przez sąd.Więc temu to tyle trwa.Do mnie kiedyś list z talonem szedł prawie miesiąc.

oo Boże :/ a można np zadzwonić do prokuratury co z tym talonem?? czy tak nie bardzo?? List tak samo nie doszedł :/

zalezy czy talon wysyla listem!!!!!! moze go podac na widzeniu rowniez, bo jak wysyla listem to oczywiste ze list jest cenzurowany, a talon jak moze byc cenzurowany skoro wystawia go dyrektor. poprostu jesli jest w liscie to idzie tak dlugo jak list, jesli poda na widzeniu to wiadomo ze bedzie szybciej

W Lublinie nic nie można podawać na widzeniu, nawet talonów...

aniolek87 pytanie właśnie brzmiało,że talon został wysłany listem,a nie podany na widzeniu.:mad:

no to idzie razem z listem, i bedzie szedl tak dlugo jak list

no tak tak listem, przez pocztę. Primum non nocere słyszałam, że w zk w lublinie jest straszny chaos, mój chłopak jest w Białej Podlaskiej, podobno tam jest ok. Dzięki za informację.

czyli jesli nie dostałam jeszcze bonu na paczkę odziezowa to nie moge mu jej zawiesc???? pomozcie mi bo ja jutro jade na pierwsze widzenie i niewiem co mam zrobic a moj nie ma zadnej odziezy

Jeżeli nie masz talonu na odzieżówkę to bez tego nie da rady. Żeby wysłać osadzonemu odzież bądź środki higieniczne talon jest niezbędny.
Może byc tak że on da Ci taki właśnie na pierwszym widzeniu.

na białołece wcale nie jest potrzebny talon na paczke odzierzową bo byłam dzisiaj na widzeniu i mogłam ja mu przekazac wystarczy tylko wiedziec ile czego mozna mu przesłac

Witam ja mam pytanie..... jutro idę na pierwsze widzenie do mojego ukochanego.... i czytam i czytam o tych paczkach i talonach....czy ja taki talon mogę dostać od niego na tym widzeniu....(dodam że przebywa w AŚ jest po wyroku....i odsiaduje niecałe 3 miechy)
poza tym powiem szczerze że strasznego mam pietra, bo naprawdę nie wiem czego mogę się spodziewać jutro :-(

taki talon Twój Łobuz może dac Ci na widzeniu , mój tak zawsze robił , a bac sie nie musisz tak będzie zapewne więcej takich osób na widzenie jak Ty zawsze możesz sie kogos podytać jak jest a ludzie zawsze są życzliwi przynajmniej byli jak ja mogego Łobuza odwiedzałam w AŚ we Wrocławiu gdzie tez poczatkowo zaczął odziadywac swój 10 miesięczny urlop :) głowa do góry

dziekuje....a jeszcze jedno mam pytanko bo mój Łobuz ma wyrok na odsiedzenie tylko tych 3 miesięcy (już 83dni) czy też mu przysługują te paczki żywnościowe i ta jedna paczka higieniczna - czy ktoś sie orientuje

mam pytanie czy do paczki odzierzowej mozna włożyc recznik czy to podlega juz pod higieniczna

jesli robisz paczke odzierzowa robisz ta paczke TYLKO z tego co masz na talonie.
nic innego nie mozesz wsadzic. i ku przestrodze nie pakuj tego w torbe bo pan z sw moze zwrocic ci uwage ze na talonie nie ma wpisanej "torby podroznej" i moze nie przyjac ubran w torbie.

ale na białołece nie jest potrzebny zaden bon na paczke odzierzowa

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót