Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
baja24 napisał:
witam:)
mam pytanie: czy paczka ktora wazy mniej niz 5kg np 4,7kg przejdzie?

to chyba oczywiste, ze przejdzie - ważne żeby nie miała więcej niż 5 kg (zakładam ze chodzi o paczkę żywnościową)

Art. 113a kkw
§ 3. Skazany ma prawo otrzymać raz na kwartał paczkę z żywnością o ciężarze nieprzekraczającym wraz z opakowaniem 5 kg. W uzasadnionym wypadku skazany może otrzymać, za zgodą dyrektora zakładu karnego, paczkę przekraczającą dopuszczalny ciężar.

Mam pytanie czy jak TA otrzyma juz talon odzieżowy a ja poki co nie dostalam z nim jeszcze widzenia, to on go moze wyslac jako dodatek do listu czy np. podaje w areszcie adres do wyslania go i oni przysylaja sam talon i nie idzie to juz przez cenzure. Pozdrawiam

mm on musi wysłac a na ta kazda korespondencja jest na cenzurze:(

A czy TA moze przekazac ten talon swojemu adwokatowi podczas widzenia ? Bo jak mowicie poczta ma isc znowu przez cenzure miesiac to nie wyglada to za ciekawie.

Mój D. dostał tak samo pierwszy talon jako TA i szło to oczywiście przez cenzure, także musicie się liczyć z tym że szybko do Ciebie nie dojdzie. U nas trwało to ok 2 miesięcy.
Pozdrawiam

Nie wiem, czy może - pewnie tak, skoro może na zwykłym widzeniu. Ale się daje :)

Barbie napisał:
A moim zdaniem może dać adwokatowi.

A list też może dać adwokatowi? W przypadku ujawnienia czegoś takiego problemy będzie miał osadzony i adwokat.

Oj Forg... talon, to nie list :D
Na widzeniu aresztowany może dać talon swojej kobiecie, czy tam komuś kto akurat ma widzenie, to dlaczego nie mógłby adwokatowi?

Na Białołęce chłopaki grzecznie na widzenia niosą w łapkach swoje talony i nikt im nie wyrywa. Równie dobrze mogliby jakieś wieści przemycić na liście zakupów (jest dozwolona)... Tylko po co, skoro i tak idą na widzenie?

Adwokatom na widzenia czasem noszą papiery, które przyszły i talony tak samo.
A czy któryś adwokat nosi coś więcej, to już kwestia etyki zawodowej...

gdzie mam się zgłosić by otrzymać informację dotyczącą paczki ?

Zk mam ok 60 km od siebie... czy jeżeli pójdę do sądu to tam mnie poinformują co i jak?

Khakusia ale co dokładnie chcesz się dowiedzieć o paczce?

Na każdym talonie masz wyszczególnione co ma zawierać paczka higieniczna czy też odzieżowa. Jak dostaniesz już od Łobuza talon będziesz wiedziała na co ma pozwolenie :ok:
W sądzie nie udziela Ci takiej informacji zadzwoń do ZK w którym przebywa Łobuz :)

Forg ja nie muszę wchodzić już na stronę żadnej jednostki :ok: Mam nadzieję , że jak Khakusia będzie chciała numer telefonu do jednostki w której przebywa jej Łobuz to zacznie właśnie od tego :)

a w jednostce udzielą mi takich inf przez tel ??? jestem tylko jego dziewczyną w świetle prawa osobą obcą... :(

ale dziękuję :)

Khakusia tak udzielą ci w jednostce informacji na temat paczki nawet jeśli jesteś osobą obcą, jedyne wymaganie to mieć talon

....dziewczyny co wysyłacie swoim łobuziakom w paczce, wiem że nie można nic sypkiego, kiśli, zupek, płynów.... ??? ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót