Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
... jeśli chodzi o paczkę odzieżową to zależy w jakim zakładzie karnym, bo u mojego P w ZK Białołęka nie trzeba mieć talonu .... w czwartek przy okazji widzenia mam zamiar zostawić mu kolejną paczkę odzieżową... ;)

Witajcie moi drodzy dostałam w koncu talon na paczke odziezowo-higieniczna i co do sztuk na te artykuly ilosc jest tylko przy koszulkach i szczoteczce do zebow, a moj w liscie napisal mi zeby mu do tej paczki wlozyla jak najwiecej tych kosmetykow to czy mozna wrzucic np. 2 kremy i 2 pasty do zebow jezeli nie ma przy nich sztuk na talonie? I czy jak wloze mojemu tabletki ,ktore sobie zazyczył i jesze ksiazeczke z testami ,na ktorej zalezy mu bardzo a nie ma tych 2 artykolow na talonie i kazal mi ta paczke wyslac poczta, zeby mi tego nie oddali na bramie. Wiec mam pytanie czy oni mu to dadza na magazyn czy wieksze prawdopodobienstwo ,ze odesla mi cała paczke a nie chce zeby przepadł mi ten talon. I moja wielka prosba nie wiecie gdzie mozna dostac czajnik do
1000Wat ,bo niestety wszedzie gdzie bylam mialy 2000Wat. Pozdrawiam;)

ja kupiłam taki czajnik w tesco :) lepiej jedź osobiście z paczką bo mogą ją odesłać i to na Twój koszt. musi być wszystko zgodne z talonem. i jeżeli nie pisze ile sztuk na talonie to może być tylko 1. Pozdrawiam

Zwłaszcza lepiej nie ryzykować, gdy paczkę wysyła się pocztą - zawsze mogą odesłać na koszt adresata. Już lepiej iść z tą paczką i jak co to "licytować się" na miejscu.
Czajniki do 1000W są też w sklepach Euro AGD - chyba tak to się nazywa.
A z tym jak przy czymś nie ma liczby... Czasami jest tak, że można dać tego więcej, a czasami oznacza to właśnie cyfrę 1 więc w tym przypadku proponuję udać się z paczką osobiście.

Miałam właśnie taki przypadek z patyczkami do uszu, na talonie nie było liczby więc skleiłam 3 opakowania. Niestety Pani przyjmująca paczkę oddała mi 2 op. twierdząc że jeżeli nie ma przy danej rzeczy napisanej ilości to zawsze jest to 1 szt.
Następnym razem oddając paczkę nie miałam kilku rzeczy z talonu a w zamian chiałam dać inną rzecz, Również nie było takiej opcji.

anusia_78 właśnie ja pierwszy raz tam zawoziłam paczkę odzieżową - przyjęli, a później zdziwiłam się ze ją wzięli bo... przecież nie miałam talonu:P ale to lepiej... i mówisz że ile się da to tam przyjmują tych ubrań tak? :D

.... elmaaa..... na pewno nie ile się da.... ;) mój P mówił że w celi mogą mieć dwie bluzy, kilka koszulek..... a teraz prosił żebym mu jeszcze przyniosła bluzę i koszulki, spodenki.... jak będzie duża ilość sztuk np. koszulek to zostawią je w magazynie.... będę w czwartek zostawiała paczkę to się jeszcze dokładnie dopytam jak to jest.....;)

Witajcie ja jutro mojemu lubemu chce wyslac poczta paczke odziezowo- higieniczna ,chcialam ja zawiesc ale moj luby napisal mi zebym wyslala poczta to mu te 2 rzeczy spoza talonu na magazyn dadza , a tak to mi oddadza i nie bede miala o czym rozmawiac. A powiedzcie mi, bo moze ktos z Was wysylal taka paczke na poczcie, czy do srodka musze wlozyc jakas liste z zawartoscia paczki, czy tylko talon? I czy komus zdarzylo sie ,ze odeslali mu paczke? Pozdrawiam:)

MM - dziewczyny pisały tu, że paczki były odsyłane. Raz chyba z Białej dużo paczek odjechało przez to, że róg talonu nie był naklejony na paczkę. Ale nie wszędzie są rogi talonu.
Jak wkładasz coś spoza talonu to napisz osobną kartkę, bo jeśli nie odeślą tylko tak jak myślicie wezmą to na magazyn to lepiej, żeby było wiadomo, że coś tam w paczce było, bo równie dobrze może to coś "zaginąć".

mm talon należy nakleić na paczce, listy żadnej nie trzeba.

Akte mnie uprzedziła :)

W każdym ZK w sumie inaczej. Najlepiej jak byś zapytała w wątku odnośnie danego ZK ;)

Ostatnia edycja:
Witam. Bo na pouczeniu z tyłu talonu punkt 3 mówi : Wewnatrz paczki umieszcza sie spis jej zawartosci. Ale znajoma ,ktora dawala swoja paczke w tym samym AŚ takiego spisu nie miała i normalnie przyjeli. Ale ja juz chyba wole napisac, zeby mi tego nie cofneli. Jak myslicie?

mm1929 napisał:
Witajcie moi drodzy dostałam w koncu talon na paczke odziezowo-higieniczna i co do sztuk na te artykuly ilosc jest tylko przy koszulkach i szczoteczce do zebow, a moj w liscie napisal mi zeby mu do tej paczki wlozyla jak najwiecej tych kosmetykow to czy mozna wrzucic np. 2 kremy i 2 pasty do zebow jezeli nie ma przy nich sztuk na talonie? I czy jak wloze mojemu tabletki ,ktore sobie zazyczył i jesze ksiazeczke z testami ,na ktorej zalezy mu bardzo a nie ma tych 2 artykolow na talonie i kazal mi ta paczke wyslac poczta, zeby mi tego nie oddali na bramie. Wiec mam pytanie czy oni mu to dadza na magazyn czy wieksze prawdopodobienstwo ,ze odesla mi cała paczke a nie chce zeby przepadł mi ten talon. I moja wielka prosba nie wiecie gdzie mozna dostac czajnik do
1000Wat ,bo niestety wszedzie gdzie bylam mialy 2000Wat. Pozdrawiam;)

co do czajnika to nie wierze ze nie ma mniejszych niż 2000W bo ja oststnio kupiłam 780W :)

malutka200723 a kto tu powiedział ,że nie ma mniejszych niz 2000 W, sa tylko trudno dostepne w normalnych agd, wiec stad padło moje pytanie. Ja na szczescie już znalazlam ,ale był strasznie malutki czajniczek i mial 600W.

Dzisiaj wysłałam paczke Pocztex'em i jutro trafi do AŚ i powiedzcie mi ile mój luby bedzie musial czekac, zeby mu dali ta paczke? Czy to przy nim beda ja sprawdzac, czy tylko przez ta maszyne ją skontroluja? Bo nie wiem jak to wyglada jak sie wysyła kurierem, a nie zawozi osobiscie.

Urządzenia takie jak telewizory,magnetofony czy też czajniki i.t.p. są najpierw sprawdzane.Zakłada się na nich "plomby".......troszkę to trwa,ale najważniejsze,że dostał zgodę....kilka dni i dostanie.

... dzisiaj zostawiałam paczkę odzieżową dla P.... cofnięte zostały dwie pary krótkich spodenek - powód - nie ma jeszcze sezonu letniego.... jeśli chodzi o koszulki - powiedziano że nie więcej niż 4 szt. ;)

maxika a czy rzeczy i kosmetyki ma szanse dostać szybciej, czy dopiero jak zaplombuja ten czajnik, to dostanie wszystko razem?

anusia_78 a czy Ty miałas wypisane sztuki na talonie przy koszulkach? bo ja miałam napisane na talonie 2szt ,ale dałam jeszcze polowke ,bo moj w liscie sobie tego zazyczył.

mm1929 napisał:
,ale dałam jeszcze polowke ,bo moj w liscie sobie tego zazyczył.

Co dałaś? Połówkę?? Przecież w jednostkach penitencjarnych nie wolno pić ... :-)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót