Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
forg widze ,ze poczucie humorku dopisuje w piatkowe przedpołudnie ;). A tak dla ścisłości to dałam polówke a nie połówke.

mm1929 napisał:
A tak dla ścisłości to dałam polówke a nie połówke.

Nie wierzę?!!? Łóżko "polowe" mu w paczce wysłałaś??

Tak, wiem co mu wysłałaś. Od początku wiedziałem. Ale może jednak warto wypowiadać się precyzyjnie, tak, by inni, z innych regionów Polski (gdzie właśnie tak rozumie się określenie "polówka") wiedzieli o co chodzi.

MM - z tym spisem to jest zazwyczaj tak, że jak się daje paczkę osobiście to wystarczy talon i na spis już nikt nie patrzy, bo od razu sprawdza co się daje i co może przejść więc zapewne znajoma dlatego nie dawała spisu, ale jak pocztą to wysyłasz to lepiej ze spisem, bo tak jak pisałam wcześniej - włożyłaś tam więcej niż przewidywał talon więc warto zamieścić tę informację...

Do paczki żywnościowej potrzebny jest spis zawartości? Bo jak mój był w innym ZK to mówili żeby nie wkładać, ale jak teraz jest w innym to nie wiem...

Czasami Sylwia na stronie SW jest informacja czy w danym ZK paczka żywnościowa musi zawierać spis więc może sprawdź najpierw tam, bo tak jak piszesz, różnie to bywa, raz chcą spis raz spisu nie chcą...

zalezy tez Sylwia jak podajesz czy poczta czy osobiscie jak pocztą to ja bym włozyła dla pewnosci ,a osobiscie mozesz zabrac ze soba bedzie potrzebna to masz jak nie to nie:)

Już wysłałam tę paczkę pocztą... Mam nadzieję że 2 raz nie wróci...

acha no moze nie wróci chyba bardziej pilnuja wagi i czy nie ma czegos niedozwolonego.ja to jestem maniaczka robienia spisów oprócz do paczki robie spis w liscie który wysyłam w tym samym dniu zeby mój sobie sprawdził czy na poczcie "nie wyleciało przypadkiem" :D,,tyle ze list zawsze przychodzi do niego dzien po paczce i jak pytam czy sie zgadza spis z listu z zawartoscia to juz nie pamięta bo połowa zniknęła :D

Też zawsze robiłam spis ale byłam taka zabiegana i zajęta że zapomniałam na śmierć o tym :o No jak ostatnio wysyłałam to trochę z wagą przeholowałam :razz: Ponad 6 kg :D To nie dziwię i się że wróciła.

sylwia, ale na poczcie mozna wazyć, jak zes to zrobila :D nie powiedziala Ci babka ile wazy paczka ?

sylwiaaa77 napisał:
Do paczki żywnościowej potrzebny jest spis zawartości? Bo jak mój był w innym ZK to mówili żeby nie wkładać, ale jak teraz jest w innym to nie wiem...

W Kwidzynie nie trzeba spiu do paczki żywnościowej. Lepiej zawieść przy widzeniu...bo przymykają oko na wagę a czasami też na jakąś "rzecz", jeśli nie jest podejrzana i nie ma w spisie zakazanych;)...mi pozwolili ostatnio na ketchup, bo był w plastikowej, prześwitującej butelce i był bardzo gęsty:D

Usazz, mówiła :D Ale mamę wysłałam i tak oto na tym wyszłam, powiedziała że nic nie wyjmowała bo bym później krzyczała :D
Becia, jak jechałam na widzenie to paczka była w drodze powrotnej już :brawo:

I weź tu wysluz sie mamą :D ja robie wszytsko sama, juz mi to uszami wychodzi. musze mojemu tez zrobic paczke na dniach, a bieda u mnie az piszczy. ja pierdziule ;[

Czesc czy moze ktoś wie po jakim czasie skazany dostanie paczke higieniczną bo osobiscie dzis rano ją zaniosłam i włozylam tam karte tel takze sie zastanawiam kiedy ja dostanie bo nie wiem kiedy mam wyczekiwac telefonu od niego:mad:

koperek1205 napisał:
Czesc czy moze ktoś wie po jakim czasie skazany dostanie paczke higieniczną bo osobiscie dzis rano ją zaniosłam i włozylam tam karte tel takze sie zastanawiam kiedy ja dostanie bo nie wiem kiedy mam wyczekiwac telefonu od niego:mad:

A na talonie ujęta była karta telefoniczna? Z tego co mi wiadomo do paczki higienicznej nie wolno wkładać kart.
Dostanie najpóźniej w poniedziałek...o ile nie dostał dziś.

w AŚ w Łodzi nie trzeba miec talonu do paczki higienicznej i sami mi pozwolili włozyc te karte tel bo sie pytalam czy mam wyslac listem
No wiec po jakim czasie dostanie te paczke?:(

koperek1205 napisał:
w AŚ w Łodzi nie trzeba miec talonu do paczki higienicznej i sami mi pozwolili włozyc te karte tel bo sie pytalam czy mam wyslac listem
No wiec po jakim czasie dostanie te paczke?:(

Dziś, najpóźniej w poniedziałek.

usazz napisał:
I weź tu wysluz sie mamą :D ja robie wszytsko sama, juz mi to uszami wychodzi. musze mojemu tez zrobic paczke na dniach, a bieda u mnie az piszczy. ja pierdziule ;[

usazz niestety nasi panowie powinni pomyśleć także o tym,że nam pieniążki z nieba nie lecą:(

Alez mój o mnie mysli i sie martwi, nigdy nie naciska ze on chce i koniec, to czy ja dostanie czy nie to zalezy tylko ode mnie :) wiadomo, ze sie staram, zeby mu nie brakowało niczego, a zloscilwosc rzeczy martwych podowuje, ze jak trzeba pieniedzy to ich nie ma ;| Ale usazz da rade jak zawsze cos wykombinuje ;D

dziewuszki, wysylalyscie swoim moze owoce ? nie cofaja paczek ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót