dsaw01
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 194
Witam cześć wszystkim.
Mam taki dylemat, powiem w prost.
Zakupiłem kilka gadżetów na allegro.
Pendrive itp.
Na pendrivie np napisane jest gwarancja 5lat na opakowaniu.
To jak ta tego pseudo firma padnie, to przecież nie pokaże producentowi taki papier jaki od niego dostałem bo mnie wyśmieje ;d
Dostałem zwykłą kartę gdzie jest imie nazwisko jakies adres, jakies cyferki
obok daty "849/2/2022/P" i nic wiecej.
Żadnej pieczątki, podpisu nic!
A tu napisane jest ;d
Paragon niefiskalny nie ma żadnej podatkowej wartości, jest to dokument wystawiony przed fiskalizacją urządzenia (Co to fiskalizacja?). Służy do nauki lub testowania oraz szkolenia z obsługi urządzenia. Zgodnie z aktualnymi przepisami nie wolno wprowadzać do obrotu gospodarczego paragonów niefiskalnych.
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, coś podpowiedzieć.
Jak bym pomylił dział przepraszam pana administratora czy moderatora. I proszę o przeniesienie ;d
Pytam się czy fakturę mi da jak nie chce dać paragonu z fiskalnej kasy.
On do mnie że już tego się nie robi i takie coś tylko ;d Te paraony nie fisklane tylko.
To prawda?
Mam taki dylemat, powiem w prost.
Zakupiłem kilka gadżetów na allegro.
Pendrive itp.
Na pendrivie np napisane jest gwarancja 5lat na opakowaniu.
To jak ta tego pseudo firma padnie, to przecież nie pokaże producentowi taki papier jaki od niego dostałem bo mnie wyśmieje ;d
Dostałem zwykłą kartę gdzie jest imie nazwisko jakies adres, jakies cyferki
obok daty "849/2/2022/P" i nic wiecej.
Żadnej pieczątki, podpisu nic!
A tu napisane jest ;d
Paragon niefiskalny nie ma żadnej podatkowej wartości, jest to dokument wystawiony przed fiskalizacją urządzenia (Co to fiskalizacja?). Służy do nauki lub testowania oraz szkolenia z obsługi urządzenia. Zgodnie z aktualnymi przepisami nie wolno wprowadzać do obrotu gospodarczego paragonów niefiskalnych.
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, coś podpowiedzieć.
Jak bym pomylił dział przepraszam pana administratora czy moderatora. I proszę o przeniesienie ;d
Pytam się czy fakturę mi da jak nie chce dać paragonu z fiskalnej kasy.
On do mnie że już tego się nie robi i takie coś tylko ;d Te paraony nie fisklane tylko.
To prawda?
Ostatnia edycja: