PayPal -- Arvato -- Proszę o Pomoc!

• Autor wątku Autor wątku marceliix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marceliix

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
cześć, otóż jakoś 3 miesiące temu na moim koncie PayPal pojawiło się ujemne saldo, pomyślałem, że to jakiś błąd, więc nic z tym nie robiłem, po jakis 2 tygodniach zadzwonił do mnie telefon z Poznania, było to arvato, z wiadomością, że mam dług, który musze spłacić, a skąd ten dług? kolega wysłał mi pieniądze na paypalu (około 550 zł) dla żartu i postanowił zwrócić tą płatność, (dodam że to było rozłożone 2x po 200,1x 50 i 1x za 100) niecały miesiąc temu dotarł list do mnie od arvato, rozmawiałem z nimi poraz kolejny, i miła Pani powiedziała, że spróbuję mi pomóc, sprawa ucichla na miesiąc i dzisiaj znowu zadzwonili ale nie mogłem odebrać, i zmierzam z pytaniem, czy splacic to i mieć to z głowy czy może walczyć z tym? bo nie zamierzam płacić (już teraz 600 złotych) za to, że mój kolega wymyślił sobie bardzo śmieszny żart

jezcze 1 pytanie, Otoz w emailu od arvato pisze, ze mam zadluzenie na 600zl a na paypalu pisze, że nadal mam 550 zł na minusie, dodatkowo podaja swój numer konta, przeciez chyba mam spłacić dług na paypalu żeby konto wyzerowac... czy jak to działa?

W jaki sposób zrobił się ten niby dług skoro najpierw Ci wpłacił 550 zł a później się z niej wycofał?

otóż źle napisałem posta, kolega poprosił mnie, abym kupił mu kilka rzeczy na stronie g2a.com,zgodziłem się bo poprosił no to tylko pomoc, wysłał mi pieniądze, gdy podałem mu wszystkie kody aktywacyjne, i on po miesiącu zwrócił płatność, dodam tylko, że jest z Węgrów.

Powrót