Paypal fikcyjny dlug - sprawa u windykatora

• Autor wątku Autor wątku stokumichal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
chamstwa cwaniactwa kur,,,twa i ZŁODZIEJSTWA NE TOLERUJE

Ja tam grzecznie podszedłem. I naprawdę po rozmowie z konsultantką byłem mile zaskoczony i uspkoiłem się. Także polecam ta drogą. Na ostry język i groźby nie ma co liczyć. Przynajmniej na początku. Radzę nie zwlekać bo rosną odsetki. A naprawdę wystarczył jeden telefon i załatwili sprawę. Wyrównali saldo.

Tylko pytanie czy mi uznaja skoro sprzedałam wirtualna rzecz tj. postać w grze...i kupujący wycofał wpłatę.

Te pieniądze które dostałeś za tą sprzedaż wypłaciłeś albo przelałeś tak? Wszystko rozchodzi się o nieszczęsny proceder cofania przelanych pieniędzy. Prawdopodobnie te transakcje robione są kradzionymi kartami kredytowymi. Druga sprawa ze pp dopuszcza saldo ujemne na swoich kontach.

Tak - wypłaciłam na konto... i kupujący wycofał wpłatę..

Raczej tak.. A Ty ta sama sytuacja?

Słuchajcie dzwoniłem przed chwilką , mówie gościowi ze konto nie moje i tłumacze mu dalej , aż w końcu mówie że zgłosiłem sprawe na policje a tam sie zaczeli śmiać że na meila to se można życzenia wysyłać , a nie wezwanie do zapłaty , mówie mu że jak sie nie uda tego wyjasnić to kieruje sprawe do prokuratury bo to już nie pierwszy taki problem z pp, gość zaraz zmienił ton rozmowy i po chwili mówi ze moja sprawa była już rozpatrywana i zostanie wycofane zadłużenie a było dosc wysokie ponad 1000zł , to ja mu znowu mówie że jak się czasem nie uda wycofać przez nich zadłużenia to mam jakiegoś znajomego prawnika , ale on mówi ze raczej już nie potrzeba bo bo sprawa z windykacja też bedzie załatwiona i moge spać spokojnie .
Słuchajcie ludzie myśle ze na świecie powstał nowy zawód naciąganie biednych i nieznających prawa ludzi , tzreba ich załatwiac ich własną bronia przez zastraszanie czy tym podobne i nie dać sie wykorzystywać nawet grosika im nie płaćcie

dioxhifi napisał:
@sroten
Przyjmijmy tak:
Osoba A - konto hackera
Osoba B - Twoje konto (które zostało shackowane)
Osoba C - drugie konto hackera

Osoba A wplaca osobie B - 1000 zl.
Osoba B przelewa osobie C - 1000 zl
Osoba A wycofuje transakcje - osoba B ma 1000 zl długu.
Hacker ma 2000 zł. 1000 zl. na koncie C oraz 1000 zl zwrócone przez PP na konto A.

@topic
Dzisiaj kolejny mail (juz trzeci ogólnie, że jeśli w ciągu 3 dni nie zapłacę to zasugeruja PP jakies srodki prawne (znowu :D)

Osoba B (Kowalski) wycofuje transakcje osobie C (hackerowi) - nieautoryzowane użycie karty.
Osoba B (Kowalski) w dalszym ciągu ma balans 0 na koncie.
dziękuje do widzenia:winko:

@sroten
Tyle, ze skoro sporadycznie korzystasz z PayPala to nawet nie zauwazysz transakcji. A po drugie konto shackowane - nie masz do niego dostępu bo hacker myśli logicznie i pozmieniał dane wymagane do odzyskania hasła.
Dziękuję, dowidzenia.

@dioxhifi
Jeśli ktoś zmienił twoje dane nie ma powodu do płaczu - wystarczy poinformować o tym PP jeśli będą domagać się spłaty długu i tym samym sprawa zostanie umorzona gdyż mają oni wzgląd na całą historie transakcji oraz logować co do IP.
Jeśli IP będzie np z Zimbabwe czy Nigerii to raczej wszystko jasne.
Dodatkowo podejrzane - szybkie wpłaty z jednego PP na drugi potwierdzają wniosek o nieautoryzowanym użyciu konta.
Więc podsumowując srali muchy będzie wiosna.

@sroten
A co jeśli np. hackerem był Polak i co za tym idzie polskie IP?

@dioxhifi
Co z tego? Zgłaszasz mimo wszystko nieautoryzowany dostęp do konta paypalowi i tyle.
Przecież PP bardziej kocha kupujących:cool:

sroten napisał:
Osoba B (Kowalski) wycofuje transakcje osobie C (hackerowi) - nieautoryzowane użycie karty.
Osoba B (Kowalski) w dalszym ciągu ma balans 0 na koncie.
dziękuje do widzenia:winko:

niestety jeżeli osoba b wysyła na konto bankowe a nie pp to nie można cofnąć takiej transakcji w takim trybie jak robi to pp. pp może cofnąć do banku wpłatę ale bank do pp nie. Chyba że, właściciel konta b szybko reaguje w banku. Ale w tym wypadku nie jestem pewien.

baranek8614 napisał:
niestety jeżeli osoba b wysyła na konto bankowe a nie pp to nie można cofnąć takiej transakcji w takim trybie jak robi to pp. pp może cofnąć do banku wpłatę ale bank do pp nie. Chyba że, właściciel konta b szybko reaguje w banku. Ale w tym wypadku nie jestem pewien.

Dobrze więc teraz przeanalizujmy tą sytuację.

Skoro osoba B dostała od hackera 1000zł które później zostaje przesłane na konto bankowe (hackera) więc w dalszym ciągu balans konta paypal wynosi równe 0. Tak ? Tak.

nie, bo po transakcji B->C okazuje się że transakcja jest nieautoryzowana i bank cofa wpłatę od A->B.

Wy ludzie jesteście ciemni.. Napisałem dokładnie o co tu chodzi, ale niektórzy nie rozumieją więc napisze jeszcze raz!

legenda:
A - wasze konto
B - konto hakera
C - 2gie konto hakera
up TO SA KONTA PAYPAL A NIE BANKOWE GENIUSZE!

Jest sobie konto A,
haker przesyła z konta B 1000zł na konto A pózniej,
haker przesyła z konta A 1000zł na konto C,
na koncie A jest 0zł,
haker z konta B robi spór na PP o nieautoryzowaną tranzakcje lub nieotrzymanie przedmiotu,
wtedy na koncie A robi sie debet -1000zł, a na konto B wraca 1000zł,
takim sposobem haker wzbogaca sie o 1000zł

I tutaj opisuje przelewy miedzy kontami PAYPAL, a nie bankowymi.
Co wy myslicie ze ot tak mozna przypisac konto bankowe do bylejakiego konta PP i prac pieniadze? hahha get a real, tak jak mowiłem jest to przedstawione w sposob łopatologiczny, a taki haker posiada liczną ilosc kont PP, oraz kont Ebay!, i nie przesyla pieniedzy z byle jakich kont PP na konto bankowe, pierw trzeba nimi dobrze obrocic :], aby były "czyste".

EDIT: Ktos madry napisał ze można zlokalizować po adresie IP haha, zostawie to bez komentarza...(wpisz se w google proxy geniuszu)

Ostatnia edycja:
Komu jeszcze wała zrobili ??? minęło 72 godziny i cisza . Widocznie był to zmasowany atak i tyle . Szukają kto zajumał kase ale i tak tej osoby pewnie nie znajdą . Oczywiście ja nie mam zamiaru płacić za coś co nie zrobiłem ;-)

@aaew
No ja dokładnie to samo napisałam. A w dodatku jak hacker loguje sie przez TOR'a to już w ogóle znikome (czyt. brak) szanse na lokalizację po IP.

@stalewiak
Spokojnie do mnie też napisali po większym czasie niż 72h od ostatniego maila :D

Powrót