Witam
Mam taki problem z paypalem
Kilka miesięcy temu sprzedałem kilka rzeczy na ebay za pośrednictwem paypal Później zamknąłem konto na paypalu
Okazało się ,ze ktoś założył Mi sprawę na pyapalu ,ze niby jedna z rzecz z trzech dotarła uszkodzona. Z racji ,ze nie posiadałem już konta na paypalu to nikt Mnie o tym nie poinformował.
paypal przyznał racje kupującego Oczywiście nie mogłem się bronic ,bo nie posiadałem już konta.
Niedawno dostałem maila ,ze mam jakieś zadłużenie od
paypal@arvato-windykacja.pl
Chcielibyśmy poinformować Pana o zakończeniu obsługi Pana sprawy w imieniu PayPal z dniem xx.xx.xx Jednocześnie prosimy o wstrzymanie płatności na konto bankowe Arvato.
Od tej daty Państwa sprawa będzie zarządzana bezpośrednio przez PayPal. W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt bezpośrednio z PayPal lub zalogowanie do swojego konta PayPal
Jedyny email który odstałem od tef firmy.
Pytanie Co robić dalej.. Czy paypal może nakładać fikcyjne długi nawet jeżeli usuniemy konto
Oczywiście nie jestem oszustem Konto na ebay mam 100% pozytywne.
Kontaktowałem się z kupującym na ebay i miał odesłać przedmiot . Ale przestał się odzywać. Z czego co widać to paypal musiał zwrócić Mu pieniądze i obciążył moje niesiniejące już konto.
Oczywiście zwrotu przedmiotu nie dostałem.
Gdybym wiedział to bym nie zakładał tam konta. Przyznają rację nawet beż możliwości wypowiedzenia się.
Ochrona to 180 dni nawet jeżeli sprzedamy używany przedmiot bez gwarancji.
Nie mogę się skontaktować z paypalem Kontak jest możliwy jedynie wtedy jeżeli mamy konto. Windyfikacja chyba sie kapneła ,ze dług został nałożony na nieistniejące konto i zamknęła sprawę jak w emailu który dostałem.
Pisza aby kontaktować się z paypalem ale jak? Nie mam zamiaru tam znowu zakładać konta.