Pierwsze widzenie w ZK-czy tylko rodzina?

• Autor wątku Autor wątku eelinka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
E

eelinka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam

Chciałabym wiedzieć kto może wejść na pierwsze widzenie? Mój chłopak tydzień temu zgłosił się dobrowolnie do odbywania kary pozbawienia wolności. Jutro ma mieć pierwsze widzenie i sporządził listę osób. Słyszałam jednak, że na pierwsze widzenie mogą wejść tylko osoby o takim nazwisku (rodzina) jak skazany. Czy to prawda?

To zależy od tego czy dyrektor zdążył zatwierdzić już osoby na liście. Przy wejściu na widzenie sprawdza się kartę skazanego i jesli już będziesz na liście to wejdziesz bez problemu ale może być tak, że dyrektor nie zdążył zatwierdzić listy i wtedy wejdzie tylko najbliższa rodzina. Jak przyjdziesz na widzenie najlepiej od razu zapytaj czy jesteś na liście aby nie czekać w kolejce, albo zadzwoń.

Dziękuje za odpowiedź. Mam nadzieję, że już zatwierdzona ta lista. A jak by nie była to nic nie da jak powiem, że żyjemy w konkubinacie i może jakieś podanie napisze? Zgłosił się we wtorek to chyba jeszcze wcześnie na tą listę?

Co do czasu oczekiwania na wpis na listę , odbywa się to bardzo różnie. Ja czekałam bardzo długo. Ponad miesiąc. Do A. mówili, że jestem wpisana, mnie jak dzwoniłam, że nie jestem. To, że jesteś konkubina nic nie da. Musisz być na tej nieszczęsnej liście.

To nie Ty piszesz podanie tylko skazany wpisuje Cię na listę.Mój Przemek wpisywał na listę przy pierwszym spotkaniu z wychowawcą.To wszystko zależy od zakładu.

Na zatwierdzenie ciebie na liście przez dyrektora możesz czekać nawet kilka tygodni a są przypadki że trwało to kilka miesięcy. To zależy od dyrektora. Ale najlepiej jak będziesz dzwoniła do ZK i pytała się
A temat o widzeniach istnieje więc zapoznaj się z jego treścią i dalsze pytania tam kieruj bo moderatorzy mogą zamknąć ten temat

eelinka to ja dodam troche optymizmu do postu Barbie że ja jako konkubina zostałam zatwierdzona na liście po 2 dniach
Ale wszystko zależy od ZK i dyrektora

Ja na liscie byłam po trzech dniach bez problemu weszłam.

Listę może i tak, ale niekoniecznie dane nazwisko na tej liście zatwierdzą od razu...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót