Pilna pomoc

• Autor wątku Autor wątku ewa_ml
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewa_ml

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Chcę uzyskac od orange wymiane telefonu na nowy, kupilam tel. dwa miesiace temu i po tym czasie zaczely sie ujawniac wady produkcyjne mianowicie w komorce pekaja klawisze czy na podstwaie prwa konsumenta moge zadac wymiany telefonu na inny model?????? prosze o pomoc

Możesz żądać reklamując z ustawy wymiany telefonu na nowy, model ten sam jaki masz.

W pierwszej kolejności jednak nalezaloby zazadac naprawy.

Telefon z pewnością ma gwarancję więc proszę reklamować z tego tytułu a dopiero później na niezgodność z umową.

[cytat="brodski"]A dlaczego tak?[/cytat]

A dlaczego nie :!: :?:

:D

Wiem z praktyki, że prędzej naprawią ten telefon w serwisie z gwarancji niż Ty dojdziesz swoich praw u sprzedawcy na niezgodność towru z umową.

Ot trochę się życia liznęło 8)

[cytat:11vjq5t4]
Ot trochę się życia liznęło
[/cytat:11vjq5t4]

A to ciekawe co piszesz Slawko. Cos mi sie zdaje ze na Poludniu obowiazuje inne prawo i inne zwyczaje, bo czasem jak cos napiszesz to noz w kieszeni sie otwiera:))

Pozdr.

[cytat="Dura_lex"][cytat:2wogoakx]
Ot trochę się życia liznęło
[/cytat:2wogoakx]

A to ciekawe co piszesz Slawko. Cos mi sie zdaje ze na Poludniu obowiazuje inne prawo i inne zwyczaje, bo czasem jak cos napiszesz to noz w kieszeni sie otwiera:))

Pozdr.[/cytat]

Coś się człowieku tak przyssssał do tego południa. Płyta Ci się zacięła. Gdzie napisze posta to Ty zaraz za mną z tym swoim marnym wywodem wyjeżdźasz o południu. Czep się Swojego regionu ok. Nóż Ci się otwiera w kieszeni, co ty bandzior czy mondzioł jaki, uważaj żeby Ci czego nie obciął.

Jeżeli piszę, że liznołem życia tzn. wiem z praktyki, że tylko w sądzie można cokolwiek wywalczyć reklamując towar na niezgodność z umową. Zajmowałem się kiedyś takimi sprawami i przerobiłem ich setki tak więc moim zdaniem najlepiej jest "wycisnąć" reklamację z gwarancji na maxa w stosunku do producenta a dopiero jak to nie da nic należy uderzyć do sprzedawcy na niezgodność.
I jest to moje zdanie jeżeli masz inne to Twój problem ale masz do tego prawo bo żyjemy (ponoć) w demokratycznym kraju.

I na przyszłość nie życzę sobie jakiś uwag pod moim adresem bo coś mi się zdaję że jest spora różnica wieku pomiędzy nami i nie pozwolę żeby mnie ktoś obrażał. Gdy ja rozpoczynałem swoją edukację prawniczą to wydaje mi się że Ty w tym czasie ciągnąłeś żelazko po podłodze i wołałeś że FUFU jedzie...............

Z pewnością posiadasz dużą wiedzę prawniczą o czym świadczą twoje posty ale wiedza a praktyka to dwie różne sfery życia.

[cytat:1f1lzq9v]
Jeżeli piszę, że liznołem życia tzn. wiem z praktyki, że tylko w sądzie można cokolwiek wywalczyć reklamując towar na niezgodność z umową
[/cytat:1f1lzq9v]
Kazdy z piszacych tutaj,oprocz Ciebie, jest przekonany ze gwarancja w 99% przypadkow jest po stokroc gorsza niz roszczenia z niezgodnosci towaru z umowa. To przekonanie z czegos wynika, np. z doswiadczenia.
Jeżeli piszę, że liznołem życia tzn. wiem z praktyki, że tylko w sądzie można cokolwiek wywalczyć reklamując towar na niezgodność z umową
Ja z kolei wiem z praktyki ze sad to ostatnia deska ratunku, a mozna udac sie ze sprawa do Rzecznika Konsumentow gdzie 80% spraw udaje sie zalatwic polubownie. Ja przynajmniej mialem to szczescie pracowac u tak skutecznego Rzecznika.[cytat:1f1lzq9v]
I na przyszłość nie życzę sobie jakiś uwag pod moim adresem bo coś mi się zdaję że jest spora różnica wieku pomiędzy nami i nie pozwolę żeby mnie ktoś obrażał
Jesli obrazaja Cie "zlosliwe" uwagi to przepraszam ale forum ma pomoc ludziom ktorzy tu prosza o ta pomoc a nie wypisywanie swoich teorii i insynuowanie braku doswiadczenia przez innych.
Dlatego poprawiam Cie tam gdzie moim zdaniem przesadzasz z interpretacja przepisow.
Gdy ja rozpoczynałem swoją edukację prawniczą to wydaje mi się że Ty w tym czasie ciągnąłeś żelazko po podłodze i wołałeś że FUFU jedzie....
:beer:

Panowie PAX. Wszyscy jestesmy po jednej stronie barykady i nie potrzebujemy bezsensownych wycieczek osobistych.
:beer:

[cytat="Dura_lex"][/cytat][cytat:2rsym200]
...
Dlatego poprawiam Cie tam gdzie moim zdaniem przesadzasz z interpretacja przepisow.
[/cytat:2rsym200]

:?

Ależ dzięki Mędrcze iż mogę liczyć na Twe wyrocznie będące dla mnie wsparciem w mej niewiedzy......
:ok:

A może by tak Ciebie też zacząć poprawiać. Muszę się baczniej przyjrzeć Twoim postom 8)

Wezcie zalatwcie osobiste klotnie na privie!

[cytat:tm1v0peh]
A może by tak Ciebie też zacząć poprawiać. Muszę się baczniej przyjrzeć Twoim postom
[/cytat:tm1v0peh]

Poprawiaj, bo pewnie nie mam racji w 100% przypadków. Chetnie przyjme wszelkie slowa konstruktywnej krytyki.

[cytat="drzemik"]Wezcie zalatwcie osobiste klotnie na privie![/cytat]

drzemik ma rację. Niepotrzebnie zaśmiecamy forum.

W związku z tym iż zniewaga krwi wymaga wyzywam Cię Dura_Lexie na potyczkę i ustępuję Ci pola. Powiedz tylko gdzie i kiedy a stawie się z "połówką" i ogórami korniszonami 8)

Powrót