Pilne - informacja publiczna- wyrok WSA - brak decyzji organu

• Autor wątku Autor wątku ksadrian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

ksadrian

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Zlozylem wniosek o dostęp do informacji publicznej. Następnie skargę do WSA.Organ (szkoła) dostal wyrok wraz z uzasadnieniem od WSA. Wyrok stal sie prawomocny. WSA nakazał rozpatrzyć wniosek organowi. Od organu otrzymałem pismo, że organ nie udostępni mi wnioskowanych informacji. Jest to zwykle pismo, nie jest to decyzja. Organ pisze w pismie ze informacja nie jest publiczna, tylko dotyczy mojej osoby. Co ja mam teraz zrobic? Jakie kroki prawne poczynić?

Nie wiadomo czy skarga była na bezczynność czy na decyzję odmowną. Nie wiadomo czy WSA wypowiedział się na temat obowiązku udostępnienia żądanej informacji czy tylko zobowiązał organ do rozpatrzenia wniosku.

Skarga byla na bezczynność. Nie bylo żadnej decyzji. Wsa zobowiązał organ do rozpatrzenia wniosku.

Wczoraj wygrałem w WSA. Organ otrzymał karę grzywny, za niewykonanie prawomocnego wyroku. Na rozprawie otrzymałem wnioskowane dokumenty. Czy mogę teraz zrealizować art. 23 ustawy? Co mogę jeszcze z tym zrobic? Dodam że wniosek był z 6.04.2018

po to by poczytac w publicznej bazie orzeczen

Powrót