M
Megan35
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
witam,przed chwilą mój mąż napisał że dostał pismo od komornika w sprawie alimentów i czy tą kwotę 1500 zł może mi sam spłacić w ciągu tych 2 miesięcy,ja nie muszę iść mu na rękę prawda?i to ode mnie zależy czy wycofam wniosek,on nigdzie nie podjął żadnej pracy więc i tak mi nie spłaci tego ani komornik mu nie ściągnie tak?czy jeśli on wniesie pozew do sądu o zmniejszenie alimentów o 100 zł czyli on chce wpłacać kwotę 200 zł na 3letnie dziecko to czy sąd się przychyli do jego pozwu?i czy nawet jeśli złoży pozew o zmniejszenie alimentów to czy ta kwota którą mi zalega przepadnie czy jak?wiem Że na dniach zaczną się grożby wobec mnie bo nie chcę iść mu na rękę i będzie groził że złoży pozew do sądu o ich zmniejszenie,czy jeśli on poprzez komornika przyśle mi pismo żebym zgodziła się na taką i taką kwotę czy też wycofała wniosek czy muszę odpowiadaćna to pismo w ogóle?co jeśli zacznie mi wpłacać po 100 zł?i przez 2 miesiące nie spłaci 1500 zł to nie stracęprawa do FA?on będzie wszystko robił żebym tylko nie dostawała z FA alimentów i tym samym robi wszystko bym miała pod górke a te pieniądze są na dziecko nie na mnie...
Ostatnia edycja: