A
Apox
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Piszę fanowską grę via www opartą na pewnej grze wydanej przez Interplay. Serwis i silnik gry piszę samodzielnie od podstaw więc nie w tym problem. Do mojej gry chciałem jednak wykorzystać grafikę z gry, na której ma być oparta oraz stworzyć fabułę przeplatającą się z wydarzeniami z tamtej gry. Gra z założenia ma być darmowa, ale dla osób niecierpliwych, bądź tych, którzy nie mają zbyt dużo wolnego czasu chciałem uruchomić odpłatną usługę, która pomagałaby osiągnąć postępy w grze w krótszym czasie.
1. Słyszałem, że mogę coś takiego zrobić, jako projekt fanowski, ale jedynie w przypadku gdy nie będę miał z tego żadnych zysków. Czy na pewno?
2. Czy w tym przypadku dobrowolne dotacje, reklamy na podstronach serwisu lub opłaty za dostęp do jakiejś podstrony również byłyby niezgodne z prawem?
3. Jak zabezpieczyć prawem autorskim własny silnik gry via www.
Na razie tyle. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
1. Słyszałem, że mogę coś takiego zrobić, jako projekt fanowski, ale jedynie w przypadku gdy nie będę miał z tego żadnych zysków. Czy na pewno?
2. Czy w tym przypadku dobrowolne dotacje, reklamy na podstronach serwisu lub opłaty za dostęp do jakiejś podstrony również byłyby niezgodne z prawem?
3. Jak zabezpieczyć prawem autorskim własny silnik gry via www.
Na razie tyle. Z góry dziękuję za odpowiedzi.