J
juhas56
Przyjaciel forum
- Odpowiedzi
- 2 187
Marina91 napisał:Czy musi rozliczać PIT?
Jeżeli otrzymała PIT-40/A =nie musi się rozliczać...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Marina91 napisał:Czy musi rozliczać PIT?
juhas56 napisał:Proszę wklej tutaj jeszcze raz te dochody......sprawdzę.
juhas56 napisał:W związku z tym, że mąż prowadzi DG na ryczałcie = nie możecie się razem rozliczyć.
Ale to nie ta sytuacja, bo ja prosiłam o spr dwóch spraw, tamta moja z działalności męża to już wiem że nie mogę się i zaznaczyć i wychodzi mi 2455,62 przy
Należności że stos pracy-18494,85
Koszty-973,42
Zaliczka-1180
Ub spol-2384,60
Ub zdr-1220,18
Sprawdzisz czy dobrze?
A tamta sytuacja wyżej to siostry i oni wspólne rozliczenie normalne, też proszę o sprawdzenie bo inaczej ci wychodziło niż mnie i niewiem co złe robie
aleksandra1309 napisał:Dzień dobry. Czy ktoś potrafiłby mi pomóc i powiedzieć, czy mogę liczyć na jakiś zwrot? Jestem studentką, w 2017 roku pracowałam w jednej firmie miesiąc na umowę o pracę i dwa miesiące na umowę zlecenie. Rozliczam się indywidualnie, bez żadnych ulg.
Należności ze stosunku pracy.
Przychód: 1091,40
Koszty uzyskania przychodów: 222,50
Dochód: 868,90
Zaliczka pobrana przez płatnika: 1
Działalność wykonywana osobiście z umowy zlecenia.
Przychód: 4549,87
Koszty uzyskania przychodów: 909,97
Dochód: 3639,90
Zaliczka pobrana przez płatnika: 655
Składki na ubezpieczenie społeczne: 145,11
Składki na ubezpieczenie zdrowotne: 47,64
Z góry bardzo dziękuję![]()
juhas56 napisał:@ parasoll.ka pisze
Pierwszy: 0
Drugi: 21 zl
juhas56 napisał:Proszę wklej tutaj jeszcze raz te dochody......sprawdzę.
pytaania napisał:Czy może chodzi o koszty malzonka? Program przyjmuje kwotę z PIT 11 ale gdzieś mi wyskoczyło że max 1335 mogę wpisać.
Dzięki będę czekać, co z tą córka zrobić i ile wyjdzie. Bo siostra to już wysłała więc pewnie musi zrobić korektę.juhas56 napisał:Zaznacz w KUP opcję - z dojazdem /praca poza miejscem zamieszkania/.
Miałem gotowe wyliczenia - dobrze, że nie podałem - podam jutro.
=juhas56;4075594]@ parasoll.ka pisze
Pierwszy: 0
Drugi: 21 zl
Nikt się nie myli.Wg mnie:
pierwszy zwrot = 151,00 zł.
drugi zwrot = 577,00 zł.
Proszę mnie poprawić jeśli się mylę ....
Monika.89 napisał:Witam,
Brat dostał PIT z pracy na 100 zł z umowy zlecenie (taki miał przychód w zeszłym roku).
Czy musi to normalnie rozliczyć czy to, że nie przekroczył tej wolnej kwoty zwalnia go z tego rozliczenia?