Pity za 2013 rok

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Instrukcja przeczytana, tylko nie dla kazdego jest to takie oczywiste. A skoro jest takie forum i taki watek to pytam, normalne.... Bardzo pomocna jestes.

Gdybyś przeczytała instrukcję (ba, opisy pól w formularzu) to byś wiedziała, ze trzeba to wpisać w polu 63.
Zdrowotne- 99.

Wiem, przeczytałam ale nie znam się na tym. I nie wiedziałam, że jeżeli przy comiesięcznym ryczałcie odliczam te składki, to w PIT28 również.
Dziękuję.

W takim razie może lepiej powierz rozliczenia profesjonalistom.

Witam :)
Borykam się z problemem rozliczenia podatku w PIT.
Jestem studentem, nie mieszkam ze swoimi rodzicami.

Pracowałem w Wielkiej Brytanii przez 1 miesiąc, uzyskana kwota zarobku to 5500 zł, w związku z ich obowiązującymi przepisami jest to kwota wolna od podatku więc pracodawca nie pomniejszył jej o żaden podatek. Od pracodawcy mam tylko payslipy, niestety uzyskanie pita nie jest możliwe.
- dodatkowo w Polsce wynajmuję mieszkanie - płacę podatek ryczałtowy 8,5% - kwota rocznego dochodu: 6000 zł.

chciałbym w tym roku dodatkowo odliczyć ulgę na internet.
I teraz co z tym zrobić, normalnie wypełniłbym PIT za mieszkanie, ale niestety nie wiem jak ująć tutaj UK :(

Szanowni Państwo!

Mam pytanie odnośnie dokumentów. W różnych artukułach znajduję sprzeczne informacje, że od rozliczeń za 2013 rok zmieniły się przepisy.

Czy potrzebne jest zaświadczenie ze stacji krwiodastwa czy wystarczy wypełnienie i dołączenie PIT/0?

I w nawiązaniu do powyższego, jeśli takowe zaświadczenie jest potrzebne, to w przypadku rozliczenia elektronicznego dołączam zeskanowany dokument, czy należy go tylko posiadać na wypadek kontroli?

Z góry dziękuję!

darek1989 napisał:
Czy potrzebne jest zaświadczenie ze stacji krwiodastwa czy wystarczy wypełnienie i dołączenie PIT/0?
Zaświadczenia nie dołączasz. Trzymasz w teczce z PITem przez 6 lat.

Dzień dobry,

Mam pytanie odnośnie zwrotu. Pracowałem przez 2 miesiące na Umowe zlecenie i chciałbym prosić o pomoc w obliczeniu na jaki zwrot mogę liczyć.

Przychód: 5 253.20
Koszty uzyskania: 906.60
Dochód: 4 346.60
Pobrana zaliczka : 301

Składki na ubezp. społeczne podlegajace odliczenu od dochodu: 720.21
Składki na ubezp. zdrowotne podlegajace odliczeniu od podatku: 351.30

Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję.

Witam chciałbym zapytać(upewnić się) jak rozliczyć pit 37 za 2013r.
Przepracowałem cały rok - umowa o pracę oraz dodatkowo wykonywałem przez 2 dni prace - umowa zlecenie w związku z czym mam teraz dwa pity 11, czy należy pozycje z obu pitów 11 sumować i wpisywać do pit 37 ? Czy może jest więcej roboty?

pozdrawiam

UoP wpisujesz do wiersza 1.
UZ- w do wiersza 3.
Ewentualne składki sumujesz.

Witam, proszę o pomoc Mąż do 10.10 pracował wPolsce, a od 15.10 juz w Niemczech, pracuje w Niemczech przez Umowę Polską, i jest tam tymczasowo zameldowany.
Więc czy musi teraz jakoś rozliczyć się w Polsce z tego. Bo jedni mówią że ma wypełnić załącznik Zg, a w pracy znów mówią że dostanie jedynie Pit zerowy, ponieważ nie osiągnoł on żadnych zarobków w Polsce

Witam. Chciałabym się dowiedzieć ile będę mieć zwrotu z podatku PIT-11.
Przychód : 8800 zł
Koszty uzyskania dochodu : 1223,75 zł
Dochód : 7576,25 zł
Zaliczka pobrana przez płatnika : 44 zł
Ubezpieczenie społeczne : 1206,48 zł
Ubezpieczenie zdrowotne : 588,50 zł.
Z góry dziękuję :)

Ag Maz - to do mnie odpowiedź? Tylko 12 złoty? Nie przypadkiem 44zl?

Ostatnia edycja:
Edit:, przepraszam, pomyłka.
Zwrot: 42 zł.

Ostatnia edycja:
Witam. Chciałbym się dowiedzieć ile będę mieć zwrotu z podatku PIT-11.
Przychód : 13320 zł
Koszty uzyskania dochodu : 2664 zł
Dochód : 10656 zł
Zaliczka pobrana przez płatnika : 1917 zł

LeChiffre napisał:
Witam. Chciałbym się dowiedzieć ile będę mieć zwrotu z podatku PIT-11.
Żadnych składek?
W pierwszym poście prosiłam o podanie źródeł przychodu...

Ag_Maz napisał:
Żadnych składek?
W pierwszym poście prosiłam o podanie źródeł przychodu...

Umowa zlecenie dla studenta, w umowie mam zaznaczone, że składki zdrowotne nie są opłacane.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót