Piwnica

• Autor wątku Autor wątku Arens
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Arens

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Czy moge legalnie trzymać swoja karyne w piwnicy?

Karyna to potoczne określenie na patologiczną dziewczynę.Najczęściej córka Grażyny i Janusza,siostra Sebixa.

Ostatnia edycja:
Karina, Karyna – imię żeńskie, pochodzące prawdopodobnie z jęz. niemieckiego; forma zdrobniała od imienia Katarina (pol. Katarzyna).
Inna hipoteza mówi, że wywodzi się od słowa cara, które po łacinie oznacza "kochana, droga" lub w galickim "przyjaciel".
Jeszcze inna hipoteza mówi, że pochodzi od nazwy konstelacji Kil, nazwanej w związku kilem statku Jazona.

Karina, Karyna imieniny obchodzi 11 lipca, 2 sierpnia, 7 listopada.

damian xxx napisał:
Karina, Karyna – imię żeńskie, pochodzące prawdopodobnie z jęz. niemieckiego; forma zdrobniała od imienia Katarina (pol. Katarzyna).
Inna hipoteza mówi, że wywodzi się od słowa cara, które po łacinie oznacza "kochana, droga" lub w galickim "przyjaciel".
Jeszcze inna hipoteza mówi, że pochodzi od nazwy konstelacji Kil, nazwanej w związku kilem statku Jazona.

Karina, Karyna imieniny obchodzi 11 lipca, 2 sierpnia, 7 listopada.

Ale proszę nie spamic w moim temacie zadalem inne pytanie

Co to k... (przepraszam moderatrów oraz szanownych administratorów, ale tutaj inne słowo nie pasuje), jest karyna?

Karyna to moja dziewczyna
Proszę o normalna odpowiedz

Arens napisał:
Ale proszę nie spamic w moim temacie zadalem inne pytanie
Czasami , aby udzielić odpowiedzi prawidłowej , trzeba w pierwszej kolejności dotrzeć do pytającego lub samemu wyszukać znaczeń podanych słów , które nie jednokrotnie pochodzą z tzw. gwary (
Gwara, gwara ludowa, gwara terytorialna – terytorialna odmiana języka, mowa ludności (zwłaszcza wiejskiej), wyodrębniona z języka ogólnego i gwar ...
Źródło)
Teraz wracając do tematu
Piwnica – najniższa, całkowicie lub częściowo podziemna kondygnacja budynku. Jej funkcja zależy od typu budynku.
Czasem, szczególnie dawniej, w piwnicy zlokalizowane były również mieszkania (suterena). Obecnie sutereny wykorzystywane są czasem jako sklepy.
Źródło
Jeśli jest to suterena , przystosowana do zamieszkania , dziewczyna nie jest tam przetrzymywana wbrew własnej woli , to jak najbardziej może tam przebywać.
Co na to twoja dziewczyna ?

nie przypisuj sobie autorstwa cudzych wypowiedzi. mod

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Może niech Arens sam wytłumaczy, co dla niego oznacza "trzymać swoją karyne w piwnicy", bo doradzając,że tak, możemy się stać współwinni jakiejś dziwnej sytuacji.

damian xxx napisał:
damian xxx napisał:
Nic sobie nie przypisuję , źródło to Wikipedia (ogólnie dostępna )
Autor postu , nie potrafi , lub nie chcę zadać poprawnego pytania .
Dlatego więc podałem autorowi cytaty z Wikipedii , aby mógł sprecyzować pytanie.

damian xxx napisał:
Nic sobie nie przypisuję , ...
Nie zaznaczając, że to cytat, przypisujesz sobie. Następnym razem używaj przycisku cytowania :!: (na belce u góry)

damian xxx napisał:
Czasami , aby udzielić odpowiedzi prawidłowej , trzeba w pierwszej kolejności dotrzeć do pytającego lub samemu wyszukać znaczeń podanych słów , które nie jednokrotnie pochodzą z tzw. gwary (Źródło)
Teraz wracając do tematu
Źródło
Jeśli jest to suterena , przystosowana do zamieszkania , dziewczyna nie jest tam przetrzymywana wbrew własnej woli , to jak najbardziej może tam przebywać.
Co na to twoja dziewczyna ?

Ona nie ma slowa w tej kwestii ja decyduje. A piwnica jest bardzo zadbana

Ja wiem, że to jest Hydepark już, dlatego sobie pozwolę:

Wy tak na poważnie?

Syphar napisał:
Ja wiem, że to jest Hydepark już, dlatego sobie pozwolę:

Wy tak na poważnie?

Byl w normalnym dziale, jakiś moderator przeniósł. (temat jest 100% poważny).
A co do tematu, dziewczyna chce zebym przez jakis czas ja gdzies przenocował, powiedzialem jej ze piwnica albo zegnam
Dlatego pytam czy mozna nocowac ludzi w piwnicy

damian xxx napisał:
Więc odpowiedź może być tylko jedna, NIE

ponieważ?

LeszsekS napisał:
Ona jest z drewna, gumy, plastiku ? Człowiek ma prawo do własnego słowa.

Czy jak ktoś chce u Ciebie przenocować, to ma prawo decydować gdzie chce, nawet w twoim lozku?

Ostatnia edycja:
Powrót