P
plastikowy
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam serdecznie.
Jestem nowym użytkownikiem. Ten dział najbardziej mi pasował dlatego tutaj właśnie piszę. Jeśli coś się nie zgadza proszę o przeniesienie.
A więc do rzeczy.
Jestem uczniem technikum logistycznego i szukam pomocy do zadania o temacie "planowanie popytu".
Chciałem zapytać co ma wpływ na popyt? Z tego co udało mi się wynieść z lekcji i informacji które znalazłem w wyszukiwarkach wypisałem parę podpunktów i chciałem prosić Was o pomoc czy i w jakim stopniu (udział procentowy) ma to wpływ na planowanie popytu dla usług oferowanych przez naszą firmę.
1. Jakie usługi oferuję,
2. Liczba ludzi zamieszkujących dany teren,
3. Ceny usług,
4. Bezrobocie,
5. Konkurencja,
6. Inflacja,
7. Obszar oddziaływania naszej firmy (teren w km),
8. Wskaźnik przedsiębiorczości.
PYTANIA:
I. Co jeszcze można tutaj dopisać?
II. Jaką wagę procentową możemy przypisać do w/w punktów. Wiadomo że każdy punkt jest ważny ale nie wszystkie mają taką samo wagę - np. Ceny usług są ważniejsze od bezrobocia dlatego:
3. Ceny usług (40%)
4. Bezrobocie (10%)
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Jestem nowym użytkownikiem. Ten dział najbardziej mi pasował dlatego tutaj właśnie piszę. Jeśli coś się nie zgadza proszę o przeniesienie.
A więc do rzeczy.
Jestem uczniem technikum logistycznego i szukam pomocy do zadania o temacie "planowanie popytu".
Chciałem zapytać co ma wpływ na popyt? Z tego co udało mi się wynieść z lekcji i informacji które znalazłem w wyszukiwarkach wypisałem parę podpunktów i chciałem prosić Was o pomoc czy i w jakim stopniu (udział procentowy) ma to wpływ na planowanie popytu dla usług oferowanych przez naszą firmę.
1. Jakie usługi oferuję,
2. Liczba ludzi zamieszkujących dany teren,
3. Ceny usług,
4. Bezrobocie,
5. Konkurencja,
6. Inflacja,
7. Obszar oddziaływania naszej firmy (teren w km),
8. Wskaźnik przedsiębiorczości.
PYTANIA:
I. Co jeszcze można tutaj dopisać?
II. Jaką wagę procentową możemy przypisać do w/w punktów. Wiadomo że każdy punkt jest ważny ale nie wszystkie mają taką samo wagę - np. Ceny usług są ważniejsze od bezrobocia dlatego:
3. Ceny usług (40%)
4. Bezrobocie (10%)
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.