P
pyta88
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witajcie. Zadaję swoje pytanie, bo nie znalazłem dotychczas opisu sytuacji takiej, jak moja. Otóż rozpocząłem studia stacjonarne w uczelni publicznej 1 października 2007 r. (inżynierskie). Przed ostatnim semestrem (siódmym) podjąłem studia równoległe w tej samej uczelni (licencjackie). Miało to miejsce 1 października 2010 r. Następnie po uzyskaniu tytułu inżyniera miałem rok przerwy z studiowaniu pierwszego kierunku studiując nieprzerwanie drugi. Po roku przerwy (20 lutego 2012 r.) podjąłem studia magisterskie stacjonarne w tej samej uczelni kontunuując kierunek inżynieryjny. W czerwci 2013 r. najpewniej uzyskam tytuł magistra na pierwszym kierunku i licencjata na drugim. Czy jeśli chciałbym podjąć studia magisterskie stacjonarne kontynuując drugi kierunkek w uczelni państwowej (mając już tytuł magistra z pierwszego kierunku), to zostanę objęty znowelizowanymi przepisami i będę musiał za nie płacić? Wszędzie pisze się o pierwszym i drugim kierunku studiów. Jak w takim razie postrzegać pierwszy i drugi stopień na obu kierunkach, kiedy sytuacja kształtuje się, np. tak jak u mnie? :-? Czy mnie w ogóle obowiazuja ograniczenia w punktach ECTS?