podejrzenie o molestowanie

• Autor wątku Autor wątku Garibaldi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Garibaldi

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam. Wiem o istnieniu pewnego człowieka, który zakłada właśnie organizację młodzieżową, a jest ryzyko, że jest niebezpieczny, został bowiem już wyrzucony z harcerstwa za molestowanie. Nikt się tym nie interesuje, świadkowie nie są zbyt chętni żeby coś powiedzieć. Obawiam się że pośpieszenie się ze zgłoszeniem tego odpowiednim organom nie pomogłoby teraz bo obecnie nie ma na niego zarzutów... jest tylko spore podejrzenie... A z tego co wiem człowiek ten silnie manipuluje młodymi ludźmi, tak że mogą nawet nie do końca zdawać sobie sprawę, że dzieje im się krzywda.

Chciałbym anonimowo powiadomić tego człowieka, że są ludzie, którzy wiedzą co robił i będą zeznawać w razie jakiegokolwiek podejrzenia. Czy to ma sens?
I czy mnie nie oskarży o "grożenie"?

[cytat="Garibaldi"]Witam. Wiem o istnieniu pewnego człowieka, który zakłada właśnie organizację młodzieżową, a jest ryzyko, że jest niebezpieczny, został bowiem już wyrzucony z harcerstwa za molestowanie[/cytat]

a to zostało udowodnione?

sprawa z harcerstwem jest dosyć dawna i szczerze powiedziawszy dokładnie nie wiem jak przebiegła, zapewne jakiś zwierzchnik mu to udowodnił skoro go wyrzucił. Jednak nie w tym głównie tkwi problem, między harcerstwem, a chwilą obecną, kiedy zakłada nową organizację, zdarzały się inne incydenty (to wiem od świadka), mianowicie człowiek ów miał podczas wyjazdów z młodzieżą np. obnażać się, ciągle poruszać temat seksu itp.

Sam sprawę znam tylko pobieżnie od jednego świadka i nie zostałem upoważniony by to drążyć, dlatego nie jestem w stanie wskazać wielu szczegółów, ale ciężko jest mi to tak pozostawić...

13b, to niekoniecznie jest pedofil. Z tego co pisze Garibaldi, wynika, że chodzi o młodzież, młodych ludzi, a nie dzieci.

no właśnie chodzi raczej o dziewczyny w wieku 16/17 z tego co wiem. Dziękuję za pomoc w każdym razie.

Powrót