Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Skoro jest bardzo chory to istnieje duże prawdopodobieństwo, że nie poradzi sobie w warunkach zk typu półotwartego - tam trzeba dużej samodyscypliny i samodzielności. Związane jest to często z samodzielnym poruszaniem się po terenie, bez dozoru. A jak zasłabnie, zemdleje i nikt tego nie zauważy?

Jeżeli to chodzi o Twojego męża to powinno Tobie zależeć, by był pod stałym nadzorem w warunkach zk typu zamkniętego.

guzik1010 napisał:
a p2p? Komisja przedwokandowa o przyznanie podgrupy p2p?

Kolejny dowód na to, bym czyścił te przyklejone tematy co tydzień. Kolejna osoba, której nie chce się przeczytać lub też użyć wyszukiwarki. A wystarczy przeczytać pierwsze strony i już, jest odpowiedź.

Ostatnia edycja:
P2p

P-dorośli pierwszy raz odbywający karę pozbawienia wolności art. 85 KKW
2-ZK typu półotwartego art. 91 KKW
p-system programowanego oddziaływania art. 95 KKW

Czyli twój facet jest kryminalista pierwszy raz odbywający karę, w ZK półotwartym w systemie programowego oddziaływania.

mam pytanko moj maz zostal doprowadzony do z.k wadowice i tam mial komisje penitercjalna stwierdzili na tej komisji ze zostanie przeniesiony do zk trzebinia a okazalo sie ze przeniesli go do z.k tarnow poniewaz w mlodzienczych latach mial proby samobojcze czy on moze starac sie o przeniesienie do z.k blizej domu;)

Skazany winien odbywać karę w zk położonym możliwie najbliżej miejsca zamieszkania - więc o nic się nie musi starać.
Ale - nie "w byle jakim" zakładzie tylko odpowiadającym (w uproszczeniu) jego podgrupie klasyfikacyjnej. Oraz podejmowanym wobec niego przedsięwzięciom resocjalizacyjnym - takim jak np. terapia czy nauczanie.

to moim zdzniem on powinien byc blizej domu a od naszego domu do tarnowa jest 150km mogli by go blizej dac chociaz do zk krakow to juz jest polowe mniej kilometrow a wogole zk tarnow jest ciezkim wiezieniem poniewaz na sobotnim naszym widzeniu stwierdzilam ze jest cos nie tak bo moj maz byl taki wystraszony i za duzo nie chcial mi powiedziec co sie dzieje

anula30 napisał:
mogli by go blizej dac chociaz do zk krakow to juz jest polowe mniej kilometrow

Widocznie nie mogliby.
Dlaczego w temacie o podgrupach piszesz o transportowaniu osadzonych??

czy mozna zmienic podgrupe z r2p na r1 jezeli nic sie nie zrobilo?

dlaczego tak jest zmieniane jak na poczatku dostaje sie r2 a po 3 tygodniach zmienaja na r1 bez zadnego powodu czy dlatego ze jest za malo miejsca akurat na polotwartym czy co?nie mogli mu od razu dac zamkniety?mozecie mi to jakos wytlumaczyc:(

czy ktos wie, czy grupa r2 bedzie miala w maju dodane jakies uprawnienia, czy cos sie zmienia w zakresie recydywy?dziekuję.

jeśli będzie to szybko o tym napisz ,bo ja też jestem ciekawa

witam wszystkich mam takie pytanie moj narzeczony ma podgrupe r3 i jest zk typu zamknietego w rzeszowie na zalezu przesziedzial 10 miesiecy z 23 miesiecy kary to po jakim czasie moze sie starac o przepustki i zmiane podgrupy dodam ze mial juz przepustke losowa z konwoje z ktorej nie skorzystal i zamienili ja na widzienie bezdozorowe w zk i mam tez takie pytanie po jakim czasie moze sie starac o warunkowe zwolnienie z gory dziekuje mi za udzielenie odpowiedzi

On chyba nie ma r3, skoro ma telefon raz w tyg. przez 5 min i 2 widzenia w miesiącu.
ewa270 a to nie jest przypadkiem R1? :lol:

jeszcze sie go dokladnie spytam jak bedzie dzwonil do domu.
mam tez takie pytanie jesli moj narzeczony byl deportowany i mieszka pracuje od 8 lat za granica czy jak dostanie warunkowe zwolnienie od razu moze wrocic do domu czy bedzie musial szedziec jeszcze w polsce dopoki nie skonczy sie dozor kuratora jesli taki bedzie mial
bardzo bede wdzeczna za odpowiedzi do moich wszystkich pytan z moich postow
dziekuje i pozdrawiam

Ostatnia edycja:
ewa270 napisał:
czekam na dalsze odpowiedzi do pytan ktore zadalam w moim poscie

No to się nie doczekasz. Przeczytaj sobie istniejące tematy na forum i zobaczysz, jakie informacje musisz mieć, by wiedzieć cokolwiek o przepustkach czy warunkowym przedterminowym zwolnieniu. W uproszczeniu - trzeba znać artykuły kodeksu karnego wymienione w wyroku skazującym (ale ten temat nie o tym traktuje).
Na razie jak widzę nie znasz nawet podgrupy swojego przestępcy.

Przeczytaj wątek, będziesz wiedziała czym różni się i co to jest R1, R2, R3, czy to takie trudne poszukać podanych informacji?

otrzymałaś odpowiedź na pytanie zgodne z tematyką wątku.Na 90% Twój facet ma r1 a nie r3,zmiana podgrupy,jeśli oczywiście jest na jakiejś podstawie do zmienienia,może być na kolejnej komisji,które są co pół roku.Ze sto razy w tym wątku jest o tym mowa,ale chyba chęć samodzielności i umiejętność czytania boli.
Odpowiedzi na pozostałe pytania czyli kiedy kwalifikuje się na przedterminowe warunkowe zwolnienie znajdziesz tutaj http://forumprawne.org/wieziennictwo/1097-warunkowe-zwolnienie.html Nie zadawaj tam tego pytania,poczytaj,chyba na co drugiej stronie jest tłumaczone jak i kto się kwalifikuje na wpz...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót