Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Mam pytanko prosze mi napisac co to jest podgrupa p1 ,p2.p3 i od czego zaleza te podgrupy

Ewa 270 jesli juz dostanie warunkowe zwolnienie jesli sedzia sie przychyli to bedzie mogl wrocic tam gdzie ma prace a obowiazki nalozone przez kuratora bedzie musial spelnic ale bez obaw kuratorzy nie sa zli idzie sie dogadac trzeba byc tylko z nim w kontakcie ekstradycja nie jest glowna przeslanko zeby nie dac szansy na warunkowe zwolnienie.Pozdrawiam DOCZEKANA 21 12.2010:)

dziekuje wszystkim za odpowiedzi dowiedzialam sie ze moj lobuz ma podgrupe r1 teraz bedzie mial pod koniec kwietnia komisje na zmiane podgrupy a na poczatku czerwca o warunkowe zwolnienie po polowie kary w kazdym badz razie trzeba teraz tylko trzekac na dezycje i trzymac kciuki ze bedzie nie dlugo w domu
zycze wszystkim aby sie doczekali swoich bliskich i pozdrawiam :)

Witam,mam pytanie co do p3 czy z taka podrupa sa wieksze szanse na wyjscie po polowie kary.jak mąż ma opinie dobra w zakładzie karnym..był raz na przepustce 30g

Tak.Z podgrupą p3 są duże szanse na warunkowe zwolnienie.Bo to najlepsza podgrupa z możliwych.

mam pytanie mąz był na p2 a od 3 dni jest na p3 półotwartym zakladzie karnym co to oznacza? ze go tak przeniesli

Oznacza to że miał komisję o zmiane podgrupy.I otrzymał p3.Ale to na jego korzyść oczywiście.
p2 to półotwarty.Teraz ma p3 czyli otwarty.

Czyli jeszcze wieksze szanse na wyjscie po połowie kary tak?

To bym musiała tydzień to czytac :-) ale dzięki za wiadomość

Jest jeszcze opcja "przeszukaj ten temat" to ułatwi i skróci poszukiwania :)

wiecie moze czy w wojewodztwie łódzkim jest zk z podgrupą 3?

Witam jestem tu nowa, chcialabym sie dowiedziec na jaka podgrupe moze liczyc moj maz...?wczesniej siedzial juz w wiezieniu, zostal zwolniony warunkowo ale jednak po jakims czasie musial wrocic do wiezienia, nie zrobil tego, ukrywal sie przez ostatnie 3 lata, 1,5 mca temu zostal zlapany, 3 tyg spedzil w londynskim wiezieniu i zostal deportowany na mokotow, jest tam kolejne 3 tyg, czeka teraz na transport blizej domu, jest gruzlikiem, przyjmuje leki, chcialabym sie dowiedziec na jaka grupe moze liczyc, teraz do konca wyroku zostalo mu 8,5 mca? Slyszelismy tez jak bylismy w anglii ze odbyla sie jakas zaoczna sprawa przeciwko niemu, czy teraz bedac w polsce istnieje ryzyko ze jeszcze cos mu doloza, jesli udowodnia wine ( pomimo ze tak naprawde jest niewinny !)? z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam

Każdy skazany twierdzi,iż jest niewinny,ze względu na fakt ukrywania się przed wymiarem sprawiedliwości można przypuszczać,że komisja da mu R1,czyli pośle go na oddział zamknięty.
Jeśli chodzi o chorobę,będzie miał kontakt z lekarzem i swoje leki będzie dostawał również więc bez obaw.
Natomiast istnieje duże prawdopodobieństwo,że po zakończeniu sprawy zaocznej coś mu dołożą.

ok, rozumiem a co w przypadku gdy sprawa zaoczna juz dawno sie zakonczyla tyle ze my nie znamy wyroku, wszystkie kisty przychodzily na polski adres a my od ponad 3 lat mieszkamy w anglii? czy istnieje mozliwosc wszczecia tej sprawy ponownie???

szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy jest jakiś określony czas na apelacje,jeśli sprawa się zakończyła 3 lata temu to pewnie wyrok już zapadł a jeśli orzekał o karze pozbawienia wolności to pewnie będzie to dołożone do długości wyroku.
Po takim czasie już chyba nic nie można zrobić.

A jak uwazasz...jesli na liscie gonczym bylo tylko napisane ze moj maz ma wrocic do polski by odsiedziec reszte swojego wyroku, w tym przypadku 10 miesiecy to maja prawo cos mu jeszcze dolozyc? brytyjski rzad oddal mojego meza tylko pod tym warunkiem i zapewnil ze odsiedzi swoje i wyjdzie? szczerze ja juz nic z tego nie rozumiem:( a przydzielona grupe bedzie mial dopiero po transporcie do ZK, tak? obecnie przebywa w AS.

czarna08 napisał:
ok, rozumiem a co w przypadku gdy sprawa zaoczna juz dawno sie zakonczyla tyle ze my nie znamy wyroku, wszystkie kisty przychodzily na polski adres a my od ponad 3 lat mieszkamy w anglii? czy istnieje mozliwosc wszczecia tej sprawy ponownie???

Z tego co piszesz, raczej nie będzie już takiej możliwości. W przypadku zmiany miejsca zamieszkania ciążył na Was obowiązek zawiadomienia UM o takiej zmianie adresu. W przeciwnym wypadku wszelkie korespondencje dwukrotnie awizowane będą miały skutek doręczenia.

Jest możliwość wszczęcia tej sprawy ponownie poprzez złożenie wniosku o wznowienie postępowania, ale muszą ku temu zachodzić określone przesłanki ( m.in. w związku z postępowaniem dopuszczono się przestępstwa lub po wydaniu wyroku wyjdą na jaw nowe fakty i dowody , które wcześniej nie były znane).

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót