Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Może dostać podgrupę w AŚ i to zdecyduje do jakiego typu ZK zostanie przetransportowany.
Myślę,że ten wyrok,który zapadł pod nieobecność Twojego męża może zostać dołożony jak ten tylko zacznie odsiadywać resztę.Ale ciężko gdybać...

Z tego co wiem ten wyrok ktory moj maz odsiaduje jest prawomocny i liczy sie od pierwszego dnia, minelo juz 1,5 jego odsiadki, dlatego zastanawiam sie kiedy moglibysmy sie spodziewac jakis newsow odnosnie tej sprawy??? on juz jest w polsce 3 tygodnie i jak narazie nic nie slychac

W ciągu miesiąca powinnaś już coś wiedzieć. Chociaż w dużej mierze to zależy od okręgu.

CZARNA08 a twój mąż nie może się tego dowiedziec, np. od wychowawcy?

byc moze juz cos wie ale ja wogole nie mam z nim kontaktu:( ostatnio napisal jak byl jeszcze w anglii, czyli prawie mc temu:(

Prawda jest taka,że tamten wyrok mogą do "odsiadki" doliczyć w każdej chwili,nawet dzień przed końcem wyroku.

czarna 08 dowiedz sie czy twoj maz nie jest tymczasowo aresztowany do drugiej sprawy mozesz zadzwonic napewno tobie cos blizej powiedza moj maz byl deportowany tez do Warszawy ale byl TA bo byl do przesychania a deportowali go do pierwszego wyroku tez nie mialam zadnych wiesci od niego ale zadzwonilam i mi wyjasnili wszystko natomiast chlopak ktory z nim jechal do Polski nie byl TA odezwal sie po kilku dniach do rodziny i juz we Warszawie dostal grupe wiec to zalezy czy jest TA..pozdrawiam:serce:DOCZEKANA :serce:

dotipoz napisał:
czarna 08 dowiedz sie czy twoj maz nie jest tymczasowo aresztowany do drugiej sprawy mozesz zadzwonic napewno tobie cos blizej powiedza moj maz byl deportowany tez do Warszawy ale byl TA bo byl do przesychania a deportowali go do pierwszego wyroku tez nie mialam zadnych wiesci od niego ale zadzwonilam i mi wyjasnili wszystko natomiast chlopak ktory z nim jechal do Polski nie byl TA odezwal sie po kilku dniach do rodziny i juz we Warszawie dostal grupe wiec to zalezy czy jest TA..pozdrawiam:serce:DOCZEKANA :serce:

z tego co wiem moj maz jak tylko go zabrali mial sprawe w londynie gdzie zdecydowano zeby deportowac go do polski do odbycia reszty kary, nie wiem dlaczego przewiezli go na AS w mokotowie a nie od razu na ZK, przez telefon nie chca mi udzielic zadnych info, mam przyjsc osobiscie, a niestety nie moge bo jestem w anglii i nawet gdybym chciala przyjechac do polski to nie moge bo nie mam jeszcze paszportu dla naszego synka:(

czarna08 z tego co mi wiadomo zawsze z deportu przewaznie zawoza do warszawy potem sie czeka na transport do swojego zk lub jak jest TA do odpowiedniego aresztu sledczego ale mysle ze czy jest tymczasowo aresztowany powinni tobie powiedziec napewno nie powiedza tobie kiedy go beda przewozili z tym sie zgodze bo niestety nie wolno ale co do reszty powinni udzielic informacji takie jest moje zdanie ale roznie to bywa prubowac zawsze warto pozdrawiam.:serce:DOCZEKANA:serce:

dotipoz napisał:
czarna08 z tego co mi wiadomo zawsze z deportu przewaznie zawoza do warszawy potem sie czeka na transport do swojego zk lub jak jest TA do odpowiedniego aresztu sledczego ale mysle ze czy jest tymczasowo aresztowany powinni tobie powiedziec napewno nie powiedza tobie kiedy go beda przewozili z tym sie zgodze bo niestety nie wolno ale co do reszty powinni udzielic informacji takie jest moje zdanie ale roznie to bywa prubowac zawsze warto pozdrawiam.:serce:DOCZEKANA:serce:

dzis rano do nich dzwonilam, powiedzieli ze moge przyjsc osobiscie i umowic sie spotkanie z wychowawca lub dyrektorem, wyjasnilam ze to problem...niestety nie ma mozliwosci dowiedziec sie czegos przez tel, moge co najwyzej zadz na ewidencje zeby potwierdzic ze maz nadal tam jest...skoro jest tam ponad 3 tyg to przyznali mu juz grupe? jak myslisz?

czarna08 masz racje ewidencja powie tobie czy tam jeszcze przebywa jesli chodzi o grupe to dostanie lub dostal grupe jezeli tylko przewiezli go do odbycia reszty wyroku juz w Warszawie jezeli jest TA grupe otrzyma po przewiezieniu w docelowe miejsce tak mial moj maz tez z deportu w ubieglym roku :serce:DOCZEKANA:serce:

Od czego zależy zmiana podgrupy i jak długo to trwa ? Bo dzwoniłam do pani psycholog z zakładu mojego narzeczonego, żeby z nią porozmawiać czy nadal próbują go przetransportować gdzieś bliżej, jak sie czuję i wgl i po dłuższej rozmowie powiedziała mi że razem z wychowawcą robią wszystko w tym kierunku żeby zmienić mu podgrupę z R2 na R3. U nich w zakładzie jest tylko półotworek więc będzie musiał być przeniesiony. I właśnie się zastanawiam jak wygląda zmiana podgrupy ? Czy to jakaś komisja jest ? Jakie są szanse na zmianę jeśli to zakład wnosi o zmianę podgrupy a osadzony ma dobrą opinie ?

Ostatnia edycja:
Przeczytaj sobie ten wątek i wszystkiego się dowiesz

jeśli to zakład wnosi o zmiane podgrupy szanse są duże, tylko wtedy wywóz do zakładu r3 będzie na 100%. tak, zbiera się quasi komisja... ale to pro forma, jeśli ma dostać to dostanie, tak na prawdę wszystko zależy od wychowawcy...

forg napisał:
A do kogo niby ten "zakład" wnosi? Do samego siebie?
Wprowadzasz w błąd.

kolego forg nikogo nie wprowadzam w błąd, zakład- patrz: wychowawca. tak na prawdę nie ma różnicy, wszyscy robią to w porozumieniu i w praktyce to się nazywa, że trzeba się zwrócić do dyrektora ... a o podgrupę wystepuje wychowawca o powołanie komisji i przedstawienie danej osoby do zmiany podgrupy z p1 na p2 np.

j

witam maz trafil pierwszy raz do zakladu karnego jego wyrok to 3 lata za rozboje. jest w zakladzie od 20 stycznia czy moze sie strarac o przeniesie na P2 teraz ma P1

angel1649 napisał:
witam maz trafil pierwszy raz do zakladu karnego jego wyrok to 3 lata za rozboje. jest w zakladzie od 20 stycznia czy moze sie strarac o przeniesie na P2 teraz ma P1

Na rany Chrystusa - temat był wałkowany, a Twój mąż miał już komisję - widać komisja stwierdziła, że nie nadaje się na "P2". W okolicach 20 lipca będzie miał kolejną (komisja co 6 m-cy). Starać się ma sam - zachowując się poprawnie.

forg napisał:
A dyrektor zakładu to nie zakład?

dyrektor zakładu może być umownie nazwany zakładem jesli chcesz, a o powołanie komisji zwraca się sam zainteresowany z poparciem wychowawcy lub sam wychowawca lub psycholog... jak się ma dobrego kuratora sądowego to on tez może wystąpić do zakładu- dyrektora o zmianę podgrupy...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót