Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
zazalenie

Witam serdecznie, mam prosbe i potrzebuje odpowiedzi. Moj maz zostal zwolniony z zk za dobre sprawowanie i mial grupe R2, zostal mu jeszcze jeden wyrok, nie odroczyli mu odbywania kary i zawiozlam go do zakladu karnego. czas jaki przebywal na wolnosci to 4 miesiace. Nadmienic pragne, ze w tym czasie nie sprawial problemow i podejmowal prace dorywcze. Jak juz wczesniej wspomnialam obecnie przebywa w zakladzie karnym i mial komisje dostal grupe R1. odwolalismy sie od tego ja i maz na pismie. Dyrektor i Pani psycholog stwierdzili, ze nie widza w nim poprawy i jest silnie zdemoralizowany. jest to absurd, bo opuscil Zk z Grupa R2 za dobre sprawowanie i mial same wnioski nagrodowe. Uwazamy to za niesluszne poniewaz tak powiedzieli o nim nie znajac go a przebywal tam w zakladzie 4 dni. Jakie sa szanse, zeby maz dostal grupe R2.?Co sad wyzszej instancji bedzie bral pod uwage. Jak to wyglada w polskim wieziennictwie? Jest to dla mnie bardzo wazne bo wiem, ze przebywanie w celach zamknietych nie wplywa na czlowieka dobrze. Tymbardziej, ze opinie z poprzednich zakladow mial naprawde dobre bo staral sie zeby wyjsc jak najszybciej a teraz runal psychicznie. Prosze o odpowiedz z gory bardzo dziekuje

Witam,mam takie pytanie-lecze sie psychiatrycznie z powodu zabuzen nastroju , bardziej rozwinieta u mnie jest postawa dyssocjalna,mialem raz postawiona diagnoze postawy dyssocjalne,2 razy osobowosci dyssocjalnej i 2 razy zabuzen zachowania,do czego zmiezam siedzialem juz raz w areszcuie śledczym i mam niedlugo bieglych psychiatrów gdyby bylo żle do czego zmiezam chodzi mi o to zeby dostać podgrype R chodz nigdy nie siedzialem w zk,tą prosbe napisze moja matka no i prawnik ktory byl kiedys prokuratorem,pismo do sądu o pismo aby móc mnie skierowac na recydywe w moim miejscu zamieszkania jest taki zaklad karnby....
Chodzi mi o to bo jestem konfliktowy,mam wahania nastroju, bede przedstawial to i na komisji penitencjarnej w razie ''W'' gdyby mnie zamkneli....
Wiecie sami jak to jest na P duzo konfliktowych malolatów zaczepialskich
Na recydywie jest spokojniej jest inaczej od duzo ludzi to slyszalem co przebywali w wiezieniu...
Prosze o porade czy z Was tu ktoś zna sie na tym ? Dziekuje za odpowiedz....:smile:

armani123 napisał:
Prosze o porade czy z Was tu ktoś zna sie na tym ?

A ile kont na tym forum posiadasz? I dlaczego wielokrotnie pytasz o to samo?

armani123 napisał:
Wiecie sami jak to jest na P duzo konfliktowych malolatów zaczepialskich

Nie wiem gdzie Ty żyjesz, ale wyobraź sobie, że na świecie są ludzie, którzy nie siedzieli. I nie wiedza jak to jest na "P".

Dla Twojej wiedzy - recydywa Cię zje na "dzień dobry". I dlatego tam nie trafisz.

forg dlaczego myslisz ze recydywa mnie zje na starcie ?

Izuniaem a nielepiej z grypa R na zamku ?

armani tu nie ma lepiej czy gorzej, dostajesz taką grupę jaka Ci się należy, nie wybierasz sobie.

1 konto mam

A pismo mozna pisac przez adwokata na grupe R ????
Bo wiem że sąd może sie przychylić do tzw''recydywy wieziennej'' nie jestem pierwszy raz karany ''bede'' siedzial 2-gi raz....

armani123 napisał:

Kłamiesz.

armani123 napisał:
A pismo mozna pisac przez adwokata na grupe R ????

Możesz pisać przez adwokata wszystko. No, prawie wszystko. Ale możesz przez adwokata pisać na przykład pismo o odsiadkę w Pałacu Prezydenckim na przykład. Albo pismo z prośbą o łóżko ze złota w celi. To wolno.

armani123 napisał:
Bo wiem że sąd może sie przychylić do tzw''recydywy wieziennej'' nie jestem pierwszy raz karany ''bede'' siedzial 2-gi raz....

Będziesz przebywał drugi raz w izolacji penitencjarnej. Pierwszy raz byłeś tam jako tymczasowo aresztowany.

forg Ty niewiesz w ogole oco chodzi

Nie wiesz ze na celach recydywy nie ma tylu maloletnich cwaniaczkow i debili ?
Tam jest inne grono ludzi o to mi chodzi tylko to wiem ze można sie starac o ''recydywe wiezienna'' tak zwana ''sądową'' i normalnie po klasyfikacji penitencjarnej przebywać na recydywie...

A to z adwokatem o zlotej celi chyba zartujesz

armani123 napisał:
A to z adwokatem o zlotej celi chyba zartujesz

Nie no skąd,pisze całkiem poważnie.
Tobie naprawdę wydaje się,że na recydywie siedzą spokojni 60-letni alimenciarze?
Oj zdziwiłbyś się i to bardzo na jakich "niespokojnych" recydywistów możesz trafić.

ale powiedzcie czy taki wniosek da cos ? czy zlozenie tego wniosku ma to cos co podwazaloby na komisje penitencjarna ??

Nie.
Nie masz żadnych podstaw,żadnych szans na obalenie decyzji komisji penitencjarnej.
Ale o tym wielokrotnie Ci pisano na tym forum.

no to jak trafie na niespokojnych ''wybijam klape'' i narazie . narazie sie musze tam dostac a potem gdybać :)

tylko chodzi mi o to Moi mili panowie ze ja bede siedział '' u siebie'' w miescie jak coś i mogą sobie byc niespokojni recydywisci:) tego sie zna , tamtego co tam był :)

Furia napisał:
Nie.
Nie masz żadnych podstaw,żadnych szans na obalenie decyzji komisji penitencjarnej.Ale o tym wielokrotnie Ci pisano na tym forum.

Nie jest prawdą to, co zostało pogrubione. Przeczytaj Art. 7 § 1 kodeksu karnego wykonawczego.

Ostatnia edycja:
armani123 napisał:
guest user co sugerujesz???

Sugeruję to, że masz prawo zaskarżyć każdą decyzję komisji penitencjarnej do Sądu penitencjarnego jeśli uważasz, że decyzja została podjęta bezprawnie.

Zresztą musisz zostać o tym pouczony podczas posiedzenia komisji penitencjarnej.

Ostatnia edycja:
guest_user ale chodzi mi o podgrupe R czy mam szanse takową dostać ?
chodzi mi o recydywe wiezienna nie penitencjarna nie siedzialem jeszcze w zk , bylem w areszcie sledczym teraz odwieszono mi wyrok za wlamanie bo popelnilem oszustwo w trakcie tego wyroku w zawieszeniu za wlamanie

Guest proszę Cię...przeczytaj ten artykuł i zastanów się czy armani ma szansę.
Może zaskarżyć decyzję z powodu niezgodności z prawem.
A czy niezastosowanie się do żądań osadzonego "ja chce do recydywy i już" jest niezgodne z prawem ?
Więc zamiast dawać mu nadzieje,od razu wytłumacz w czym rzecz,bo jeszcze przez kolejne 100 postów armani będzie żył złudzeniami i snuł marzenia o tym,że ziszczą się jego marzenia co do podgrupy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót