Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
podgrupy jeszcze zadnej nie mam czekam na wezwanie od bieglych sadowych...
biletu tez jeszcze nie dostalem...

aha ok czyli nie dostane:(

A Twoje poprzedni konto, teraz zbanowane, to "eldorado250" - pozdrowienia od moderatora

Ostatnią edycję dokonał moderator:
armani123 Nie wiem człowieku, czy zdajesz sobie w pełni sprawę z tego co piszesz, oraz z tego o co chcesz poprosić sąd. W każdym bądź razie, może poczytasz sobie o recydywie (R), oraz o osobach pierwszy raz karanych (P). Bo mam nieodparte wrażenie, że bierzesz pod uwagę tylko to, że jakbyś dostał (R) to siedział byś w swoim mieście. Aha, jeszcze jedno, rzeczą oczywistą jest, że nie musisz koniecznie wcale tam siedzieć, nawet gdybyś jakoś dostał (R). Jest wiele więzień w całej Polsce, no chyba, że wycieczki lubisz...

nie zdaje sobie w pelni sprawy wiem,powiedz mi jaka to jest roznica miedzy petkami a erkami ? :)

a jeśli poprosze Sąd o recydywe co mi powiedza, bo juz raz pytałem na wokandzie o R-ke..
Chce napisać prośbe do sądu,itd aby mi dali R

armani123 Wyszukiwarka, pierwsze lepsze wyszukiwanie i czytaj.
Recydywa, krótko mówiąc powrót do przestępstwa.
Poza tym, Recydywa – Wikipedia, wolna encyklopedia
art. 64kk , Rozdział VII Powrót do przestępstwa
art. 64 KK
A osoba pierwszy raz karana, to chyba mówi samo za siebie.

Nie wiem co Ci powiedzą, skąd mam to wiedzieć? Jasnowidzem nie jestem, a wróżka ze mnie marna.
I jak pytałeś co Ci powiedzieli?
Sek w tym, że jesteś pierwszy raz karany, czyli (P), a nie (R). Rozumiesz różnicę?

WIEM ALE CZY JAK JESTEM wielokrotnie karany w sumie 4 wyroki to jest recydywa?

armani123 Litości... Siedziałeś już w ZK? Jeżeli nie, a teraz będziesz siedział pierwszy raz, to nie jesteś recydywistą, tylko pierwszy raz karanym! Wyroki masz w zawieszeniu prawda? Poczytaj sobie, bo naprawdę bladego pojęcia nawet nie masz, co działa na twoja niekorzyść.
Forg dobrze Ci pisał, że Cie zjedzą. Nawet nie wiesz do jakiej głębokiej wody "rybko" chcesz wskoczyć...
I nie jesteś wielokrotnie karany, bo wyroki które masz w zawieszeniu i których nie odbyłeś siedząc w ZK, nie są praktycznie karami wykonanymi. Ty masz po prostu wyroki w zawieszeniu. Wielokrotnie karany, to ten kto wielokrotnie odbywał swoje kary.http://pl.wikipedia.org/wiki/Warunkowe_zawieszenie_wykonania_kary

Ostatnia edycja:
Jakim cudem (?)

endorfinalna napisał:
nie jesteś recydywistą, tylko pierwszy raz karanym!

Skoro:

endorfinalna napisał:
Wyroki masz w zawieszeniu

To kara "w zawieszeniu" w Twoim mniemaniu nie jest karą?

endorfinalna napisał:
Wielokrotnie karany, to ten kto wielokrotnie odbywał swoje kary.

Wielokrotnie karany to osoba, która została skazana na więcej niż jedną karę. Nic poza tym.

Ostatnia edycja:
aha rozumiem to moze lepiej sie nie pchać tam....
Bo z tego co mi mowiono to ze na ''recydywie'' jest spokojniej,jest luz tak zwany
Za duzo sobie przypisuje moze o tak powiem to że mam jakies cechy dyssocjalne nie musza mowic o tym ze jestem recydywą,sorki

guest_user Pierwszy raz karanym będzie (dokładnie) w tedy kiedy dostanie wyrok i pójdzie do ZK, albo odwiesza mu te co ma i pójdzie odbywać tą kare do ZK. Żeby dostać (P) to chyba musi siedzieć prawda? Chodzi o komisje, która mu takowe (P) przyzna.
W moim mniemaniu to też kara, tak jak i nawet grzywna, ale chodzi o to, że nie taka jak bezwzględna kara pozbawienia wolności.
(może się źle wyraziłam)

armani123 Zaburzenie osobowości wcale nie równa się z tym, że dostaniesz, jesteś (R). Chyba, że wiążące się z tym "powikłania".

Ostatnia edycja:
endorfinalna napisał:
guest_user Pierwszy raz karanym będzie (dokładnie) w tedy kiedy dostanie wyrok i pójdzie do ZK, albo odwiesza mu te co ma i pójdzie odbywać tą kare do ZK.

W moim mniemaniu to też kara, tak jak i nawet grzywna, ale chodzi o to, że nie taka jak bezwzględna kara pozbawienia wolności.

Pierwszy raz karany będzie wtedy, kiedy dostanie wyrok. Wyrok z warunkowym zawieszeniem wykonania kary również jest karą - taką samą jak wyrok bez warunkowego zawieszenia wykonania, które jest jedynie środkiem probacyjnym.

Ostatnia edycja:
dobrze inaczej sie wypowiem
Otóz siedzialem za art 279 na sanckji dostalem wyrok w zawieszeniu i popelnilem znowu przestepstwo podobne do art 279 tylko ze art.286 kk
Przed sanckja juz bylem 2 razy karany wyrokami

armani123 napisał:
jest to recydywa wiezienna czy nie ?

Nie jesteś recydywistą. Jesteś osobą wielokrotnie karaną, po raz pierwszy odbywającą karę pozbawienia wolności (o ile w przeszłości nie odbywałeś nigdy takiej kary).

Ostatnia edycja:
endorfinalna napisał:
Wielokrotnie karany, to ten kto wielokrotnie odbywał swoje kary.

Ten, kto wielokrotnie odbywał swoje kary jest recydywistą penitencjarnym. I prawdopodobnie będzie odbywał karę w zakładzie karnym dla recydywistów penitencjarnych.

Wielokrotnie karany sądownie to ten, który był już uprzednio karany wyrokami.
Endo - nie mieszaj.

Furia napisał:
Guest proszę Cię...przeczytaj ten artykuł i zastanów się czy armani ma szansę.

Oczywiście, że szansa na uchylenie decyzji komisji penitencjarnej przez Sąd istnieje. Co więcej, @armani123 ma pełne prawo z tej "szansy" skorzystać i ma prawo o niej wiedzieć. To, ile wynosi taka szansa zupełnie mnie nie interesuje.

Ostatnia edycja:
armani123 po to są podgrupy klasyfikacyjne żeby ułatwić odsiadkę i utrzymanie porządku w jednostce penitencjarnej.O grupie i umieszczeniu w danej jednostce nie Ty będziesz decydował, zrobi to komisja penitencjarna i nie wiadomo do której jednostki trafisz.Ja na twoim miejscu wolał bym odbywać kare na petce i najlepiej w zakładzie półotwartym lub otwartym:razz:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót