Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dlaczego zmiana podgrupy z p1 na p2 nie jest możliwa ze względu na przeszłość skazanego nie mająca nic wspólnego z czasem wykonania kary ?

Furia napisał:
Dlaczego zmiana podgrupy z p1 na p2 nie jest możliwa ze względu na przeszłość skazanego nie mająca nic wspólnego z czasem wykonania kary ?

A jak się Tobie wydaje?? Przykład przerysowany: jeśli ktoś 154694 razy wszem i wobec powtarzał na wolności, że jak będzie siedział w półotworku to natychmiast ucieknie to gdzie powinien odbywać karę?

Więc tak w 2009 r. w marcu zostałem skazany za posiadanie narkotyków, na 3 miesiące w zawieszeniu na 3 lata,.
W 2010 r. w kwietniu zostałem skazany za rozbój, na 2 lata w zawieszeniu na 5 lat.
W 2011 r. w kwietniu zostałem skazany za groźby karalne, na 3 miesiące w zawieszeniu na 5 lat (bodajże).
W 2011 r. w sierpniu zostałem skazany za jazdę samochodem pod wpływem alkoholu, spowodowanie kolizji drogowej oraz używanie pojazdu mechanicznego podczas obowiązującego moją osobę zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych, który to został nałożony na mnie w grudniu 2010 r. za ten czyn otrzymałem na rozprawie rok bezwzględnego pozbawienia wolności.

Teraz oczekuję na posiedzenie, w związku z odwieszeniem o groźby karalne i rozbój, iż były to przestępstwa podobne, bardzo obawiam się tej sprawy. Czy trafię na zakład otwarty? Czy na zakład zamknięty? Czy gdzie, proszę o pomoc.

Sporo Ci się nazbierało.
Specyfikator napisał:
Czy trafię na zakład otwarty? Czy na zakład zamknięty? Czy gdzie, proszę o pomoc.
Skąd mamy wiedzieć ''gdzie''. O podgrupie zdecyduje komisja.Nie zdziwił bym się jak byś trafił na zamek.

Ostatnia edycja:
Witam skąd wiedzieć jaką podgrupę dostał kotś kto po raz drugi trafił do zk ?
I jak dostał 5 mieięcy to gdzie mogą go przenieść z wrocławia?

renata1972 napisał:
Witam skąd wiedzieć jaką podgrupę dostał kotś kto po raz drugi trafił do zk ?

Zapytać Go osobiście.

renata1972 napisał:
I jak dostał 5 mieięcy to gdzie mogą go przenieść z wrocławia?

Możliwie, jak najblizej miejsca zamieszkania (art. 100 kkw)

Zapytać osadzonego jaką podgrupę dostał.
Przenieść go mogą w każdej chwili do każdego ZK na terenie Polski,który ma taki oddział na jaki osadzony został skierowany.

jeszcze nie mam z nim kontaktu już minęło 12 dni i nic ale jest w zakładzie po raz drugi na klęczkowskiej czy trafi na półotwarty?

Witam. Mam takie pytanko. Tzn Mój miesiąc temu trafił do AŚ. Kiedyś za młodu był już karany więc pewnie dostanie podgrupe R. Więc czy to znaczy że jak by dostał ewentualny wyrok to co??Zero telefonów, zero przepustek i wyjścia przedterminowego czy może się mylę?? Z góry dziękuje za odp.

Mając grupę R osadzony w ZK może korzystać z telefonu,może się również starać o przedterminowe zwolnienie. Natomiast skazani odbywający karę w ZK typu zamkniętego nie mogą korzystać z przepustek - art. 90 k.k.w.

Witam, jeśli osadzony w A.Ś. Warszawa-Służewiec może wykonywać telefony w soboty to jaką może mieć przydzieloną podgrupę? Nie mogę znaleźc w internecie rozkładu podgrup i przypisanych do nich rzeczy, które skazany może wykonywać.
Pozdrawiam i proszę o jakie kolwiek informacje.
Z góry dziękuję.

Ilość wykonywania telefonów nie jest zależne od podgrupy skazanego a od miejsca w jakim jest osadzony,nie tylko od tego w której jednostce penitencjarnej się znajduje ale np od oddziału,pawilonu w którym obecnie mieszka.
Najprościej zapytać skazanego jaką ma podgrupę :)

No wlaśnie dzwonił do mnie miałam się dowiedziec wszystkiego ale niestety nie miałam możliwości odebrania ;( myślałam, że jest to jakoś uzależnione ale skoro nie to muszę czekać nie wiadomo ile na kolejny telefon...

Witam dziewczyny.:( Mój mąż nie zgłosił sie do kuratorki i odwieszono mu za to wyrok:( od razu dostał p2 i może starać się o p3.........jest osadzony w Wąsoszu koło Czestochowy....wiecie coś na ten temat?????...tego zk?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam. Czy przy wyroku 4-8 lat jest możliwość dostania grupy P2, czy raczej dostanie P1 i będziemy musieli się starać o P2?

2125 napisał:
Witam. Czy przy wyroku 4-8 lat jest możliwość dostania grupy P2, czy raczej dostanie P1 i będziemy musieli się starać o P2?

Mój narzeczony ma do końca wyroku 5,5 roku a od 3 miesięcy jest na p2. Całkowity wyrok ma 8,5 roku, 3 lata na p1 i w tak niedługim czase już ma p2.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót