Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
jednazwielu niby tak, ale dla nich kolejna sprawa w toku to juz cos znaczy. mysla ze jak dostanie przepustke to moze uciec itp. dlatego tak dziwne to jest

Dla mnie tez jest to dziwne.
P1 dostaje sie zazwyczaj za złe zachowanie pod celą oraz do przełożonych.
Być może dostał kilka wniosków o ukaranie -o których nie masz pojęcia.
Zazwyczaj pierwsi raz karani z dobrą opinią z wolności oraz z ZK dostają P2 albo P3.
A zawód nie ma nic do rzeczy że odbywa kare na tak zwanym zamku.

Pozdrawiam

ringo nie zawsze zamek dostaje sie za zle zachowanie. czesto jesli ktos jest na p2 a wejdzie jakas nowa sprawa w toku to przewoza wtedy na p1.

Wnioski o ukaranie nie wchodzą w rachubę. Mój mąż to nie typ buntownika i konfliktowej osoby. Wręcz przeciwnie, jest przez wszystkich lubiany, do tego uprzejmy i kulturalny. Do zachowania nie mam wątpliwości.
Komisja sama orzekła, że tylko przez sprawę w toku ma P1. Mam nadzieję, że gdy go "wyczują" zmienią mu na P2. A tak na marginesie do tej sprawy w toku była kaucja i dozór, wywiązywał się z wszystkiego. Przecież gdyby chciał prysnąć zrobiłby to wsześniej - na wolności.

dlatego jak juz napisalam za sprawe w toku ma p1, ale gdy tylko sprawa sie wyjasni w miare, bedzie jasne co i jak, to nie powinno byc problemu ze zmiana podgrupy

nie zawsze jest tak ze pierwsze siedzenie i p2. mój mimo nie nagannej opini z poza zk dostał na dzień dobry p1 - bo miał w papierach ze leczy sie psychiatrycznie i moze być zagrożeniem, po 4 miesiacach gdy już go pozanał wychowawca zmienił mu podgrupę na p2 i dostał robote. a to ze mam sprawę w toku nie powinno miec znaczenia i nie powinno sie zmieniać grupy. zmieniają grupę jak sie ma złe zachowanie lub jesli z papierów wynika ze przebywa poraz drugi w zk, nie mylić z aś. mojego łobuza tak w trzecim zk sprawdził wychowek bo chciał mu zabrac te pdgrupę bo myślał ze nie pierwszy raz siedzi bo nie dał mu wiary ze pierwszym razem jak siedział to był to as a nie kara w zk. Niestety nie miał sie do czego przyczepić wiec nie miał podstaw do zabrania grupy. tak dla wiadomośći mój siedział 3 razy w aś a teraz jest w zk (pierwszy raz) i ma p2 czeka na zmiane grupy i tez ma sprawę w toku. miał już komisje odnośnie pracy i zmiany grupy p3, nie powinno byc tak ale właśnie go odwalili - bo ma sprawę !!!!. nie poddaje sie. to ze ma sprawe nie powinno miec znaczenia a jednak nie oficjalnie ma.

Mój miał p2, przepustki i miał mieć wystąpienie zk o wokandę jak się tylko dowiedzieli że ma sprawę w toku zaraz mu zabrali przepustki, zmienili mu grupę ( mimo że jego zachowanie nie zmieniło się) a o wokandzie moze zapomnieć. Passat to, że nie powinno mieć znaczenia nie znaczy, że nie ma.

ok wszystko jasne, nie powinno sie zmieniać grupy a zmieniają.
mając duże zarzuty zmieniają grupę z obawy ze podczas przepustki moze nie stawić sie ponownie w zk a co gorsza moze być zagrożeniem nawolności -takie czynniki napewno biorą pod uwagę.

witam.. mam wielka prośbę chociaż nie wiem czy ktokolwiek będzie w stanie mi pomóc. pisalam juz na innym forum prawnym ale nie otrzymalam zadnej odpowiedzi jest taka sprawa... tatę wsadzono do więzienia w Potulicach, za odrobek... nie odrobil godzin poniewaz pracowal a kiedy indziej podobno nie mozna bylo... ostatnio dzwonil do mnie z wiezienia i prosil mnie zebym napisala pismo do sadu o zwolnienie z zakładu karnego... ale ja nie wiem kompletnie co mam tam napisac i jak... nie bardzo stac mnie na jakiegokolwiek adwokata bo mama kokosów nie zarabia tak właściwie to większoćś pieniędzi zarabiał tata a siostra chodzi do szkoły trzeba opłacic rachunkii kupic książki.., do tego jak w pracy u taty dowiedzieli się ze poszedl siedziec to go zwolnili... orientujecie sie moze co mam napisac?? nie mam zbyt duzo czasu poniewaz 17 sierpnia jest sprawa w sadzie co do wyroku... pomózcie.... sorki że w tym dziale ale nie orientuje sie gdzie tu pisac napisałam tu i załozyłam jeszcze nowy temat ...

Hm możesz napisać coś więcej? z tego co napisałaś twój tata miał wykonać prace w związku z tym że się nie wywiązał zamienili mu na areszt? a jaka sprawa ma być 17 sierpnia? nie bardzo też orientuję się jakie pismo masz napisać? o odroczenie odbycia kary? zamianę na grzywne? wszystkie takie pisma pisze on a ty jedynie możesz dostarczyć dokumenty, które mówią o waszej trudnej sytuacji.

hmm no dokładnie bylo to tak, że nie wywiązał się z tego odrobku i dostał pismo że ma się stawić w areszcie w celu 6 miesiecy pozbawienia wolnosci... z aresztu po 5 dniach przewieźli go do Potulic normalnie do zakładu karnego... moja babka pisała jakies tam odwołanie.. i przysłali pismo ze jest do rozpatrzenia... w sierpniu szczerze mowiąc to nie wiem do konca po co ma byc ta sprawa skoro siedzi juz tata jako skazany ale chyba to jest jakies zatwierdzenie wyroku... nooo i dokładnie ja chciałam napisać pismo o zamiane kary na grzywne, bądź odroczenie wyroku... Ttylko w tym rzecz że ja si.e kompletnie nie orientuje bo nigdy nie miałam do czynienia z prawem... Łatwo to nam teraz nie jest... żyjemy z jednej pensji a wszystko kosztuje... na widzenie dopiero idę w przyszłą niedziele to bym się wiecej dowiedziała ale to już na składanie jaki,s pism chyba bedzie za późno? bo strawa 17 sierpnia... jestem załamana

Tak jak już napisałam takie pismo składa skazany a więc w tym przypadku Twój ojciec a Wy jako osoby bliskie możecie napisać do sądu i przedstawić waszą sytuację materialną, która drastycznie pogorszyła się gdy zabrakło ojca. Dobrze by było dołączyć zaświadczenie z zakładu pracy, że po wyjściu będzie zatrudniony. W zk w takich sprawach są lepiej poinformowani jak my tutaj więc ojciec powinien o tym wiedzieć.

dzięki Ci :* troszkę mi to wszystko rozświetliłaś ;)

mozna. mój miał p1 i pracował jako pomoc przy wydawaniu posiłków, jak ma prace i dobrze sie sprawuje lepiej mu bedzie i szybciej dostanie p2

No właśnie M. jest w takiej samej sytuacji. Miałam nadzieje, że może ma już P2 bo niedługo będzie stawał na warunkowe. Słyszałam, że w Suwałkach ciężko jest wyjść a jak ma P1 to już w ogóle słabo. Tylko nie rozumiem po co adwokat kazał mu pisać o przeniesienie do tych Suwałk skoro tak ciężko stamtąd wyjść. No zobaczymy jak będzie.
Dzięki bardzo:)

nie wazne czy ciezko wyjsc czy nie, ale z p2 daje mu to wieksze szanse niz na p1. chociazby spradwzenie na przepustkach.

Witam
Mój tata miał P2 dzisiaj zmienili mu na P3
czy to oznacza ,że jest największa szansa na warunkowe i na przepustki ?
Bo chcemy się teraz starać żeby miał pierwsza przepustke :)

Szanse na pewno ma większe, w końcu zasłużył na P3, no i jak wiadomo nieograniczona liczba widzeń ;)

grypa P to znaczy ze pierwszy raz odsiaduje wyrok a R to recydywa czy tak? I drugie moje pytanie piszecie o p1 2 3 czy to ma taki sam odnośnik do R bo mój Misiek jest w R i ma przejść z 1 na 2 i nie bardzo wiem co to dla Nas będzie oznaczać Proszę wyjaśnijcie mi

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót