Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jeśli odsiadywał już jeden wyrok, to na moje oko jeśli znajdzie się po raz kolejny w ZK, powinien dostac R i raczej będzie to ZK typu zamkniętego

już R mi się wydaje żeby dostać R to trzeba popełnić dwa razy to samo lub podobne przestępstwo ale pewnie sie myle

zerosix ja mówię o recydywie penitencjarnej, która służy do oddzielenia pierwszy raz osadzonych, od tych którzy się znaleźli w ZK po raz kolejny.

To o czym Ty piszesz, to część przesłanek do recydywy sądowej

Oczywiście - syn zerosix trafi do zakładu dla recydywistów penitencjarnych.

forg napisał:
Oczywiście - syn zerosix trafi do zakładu dla recydywistów penitencjarnych.

a czym to się różni proszę o jakieś podpowiedzi dziekuję

Zerosix - no tym, że nie będzie tak jak wcześniej siedział z osobami, które są w ZK po raz pierwszy, ale z recydywistami penitencjarnymi czyli z osobami, które w ZK znalazły się po raz wtóry.

Akte napisał:
Zerosix - no tym, że nie będzie tak jak wcześniej siedział z osobami, które są w ZK po raz pierwszy, ale z recydywistami penitencjarnymi czyli z osobami, które w ZK znalazły się po raz wtóry.

ojej jak to groznie brzmi z pewnością jest tam 100 razy gorzej niz na P ale i tak mam nadzieje że on tam nie wruci chociaż mu grozi jeszcze 24 miesiące mniejmy nadzieje że adwokat go z tego wyciągnie

zerosix, mój Mirek był w trzech ZK na recydywie i mówił, że jest spokojniej jak na P.

Barbie napisał:
jest spokojniej jak na P.

To jest akurat oczywiste i zrozumiałe. Ktoś kto już był zachowuje się inaczej (bardziej przewidywalnie na przykład), niż ktoś, kto trafia totalnie pierwszy raz.

Barbie napisał:
zerosix, mój Mirek był w trzech ZK na recydywie i mówił, że jest spokojniej jak na P.

oby bo sama nazwa mnie przeraża nigdy nie myślałam że mnie to spotka dzieki za wytłumaczenie jak to wygląda pozdrawiam

jak moj juz teraz 3 raz został skazany teraz na rok i jest recydewista to moge mu dac mniej widzen czy juz nie??

Ilość widzeń zależy od podgrupy klasyfikacyjnej (a konkretnie od typu zakładu karnego do którego zostanie skierowany - pomijam młodocianych) oraz od sytuacji rodzinnej (tzw. widzenie na dziecko).

Nikt nie daje mniejszej ilości widzeń tylko dlatego, że ktoś wielokrotnie mija się z prawem i jest recydywistą penitencjarnym.

ale moj ma sie stawic jutro na komisje bo chcialam mu dac zegarek na widzeniu i sie nie udało i nie wiem czy to przez to czy ma sie stawic zeby program ustalic ??

CO OZNACZA POD GRUPA P2?? czy jeśli mężowi przyznano taką pod grupe to czy po przetransportowaniu do innego zk nadal będzie miał te samą pod grupe czy moga mu inną nadac

nie rozumiem nic już mąż mówił że dostał p2 a ma spory wyrok ponad 10l

Ostatnią edycję dokonał moderator:
P2 to półotwarty. A co to ma do rzeczy że dostał 10 lat?

beata34 napisał:
czy po przetransportowaniu do innego zk nadal będzie miał te samą pod grupe czy moga mu inną nadac

Oczywiście. W każdej chwili warunki odbywania kary mogą zostać zmienione.
Dlaczego nie przeczytasz tego, co tu już napisano tylko pytasz o sprawy podstawowe i zasadnicze?

Mam pytanie co ile odbywają się komisje z P1 na P2

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ocena postępów skazanego w resocjalizacji odbywa się nie rzadziej niż co 6 miesięcy. Może być tak, że żadna komisja nie będzie "z P1 na P2".

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót