Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Nic nie próbuję powiedzieć. Padło pytanie o zakład karny typu półotwartego i przedstawiłem swoje zdanie na ten temat.
Z mojej strony koniec drążenia tego wątku.

Oki, dziekuję za odpowiedzi. Oczekiwałam lepszych wiadomości no ale nic.

NiewiernyAnioł chodzi o to, że jeśli Twój ukochany nie stawił się w AŚ czy w ZK to zlekceważył nakaz. A jeśli ktoś popełnia przestępstwo, to już od początku poniesionych w związku z tym konsekwencji musi dbać o swój dobry wizerunek, by widoczne były postępy w procesie resocjalizacji. Niestawienie się z powodu tego, że chciał być blisko dziecka nie będzie miało większego znaczenia. Zlekceważył nakaz, przez co już na początku nie pokazał się w zbyt dobrym świetle. Nikt tutaj nie powiedział, że uniemożliwi to uzyskanie wpz. Jednakże na pewno nie jest to faktem przemawiającym na korzyść osadzonego.

Ale rozumiem że nie przekreśla to jego szans na r2 po komisji np za pół roku?? Co może mu pomóc w otworzeniu grupy??

Nie przekreśla. Pomóc może mu na pewno dobre zachowanie, przestrzeganie porządku obowiązującego na terenie ZK, wykonywanie poleceń, zdyscyplinowanie, niesprawianie problemów wychowawczych. Niech stara się, żeby zdobyć jakieś wnioski nagrodowe :) Może udałoby się wykonać jakąś pracę społeczną. :)

w jaki sposób może zdobyć te wnioski nagrodowe??

Niech porozmawia z wychowawcą i zadeklaruje, że chętnie wykona jakąś pracę społeczną czy na rzecz ZK jeśli będzie to możliwe i nadarzy się okazja. Mój J. ostatnio opowiadał mi, że kopał jakieś rowy i dostał wniosek :)

A ja proponuję - po raz kolejny - zacząć przygodę z forum prawnym od zapoznania się z tym, co już tu zostało napisane. Szczególnie w tematach przyklejonych.
Gdyby niewiernyanioł zajrzał do kodeksu karnego wykonawczego to nie zadawałby pytań oczywistych.

FORG tak szczerze powiedziawszy po to jest to forum aby zadawać pytania. Bo w kodeksach można znaleźć odpowiedzi na praktycznie wszystkie zadawane tu pytania więc po co ta złośliwość??

NiewiernyAniol Forgowi chodzilo raczej o to, ze powinnas poczytac caly temat, bo jak domyslam sie pytanie, ktore zadalas zostalo juz kiedys przez kogos zadane :)

ann0112 od kilku dni czytam praktyczne każdy wątek z działu więziennictwo i wybacz ale wiele osób ma sprzeczne zdanie..

NiewiernyAnioł sprzeczne zdanie to jedno, a powielanie pytań, które już zostały zadane to drugie.

A ja skoro już tu jestem zadam pytanie. Mój J. został ukarany dyscyplinarnie 18 lutego br. (3 m-ce) Zmieniono mu, jak już wspominałam podgrupę z P3 na P1. W sierpniu ma mieć komisję. Rozmawia z wychowawcą na temat ewentualnej zmiany podgrupy z P1 na P2. Niestety p. wychowawca oznajmił mu, że jeśli następuje degradacja z P3 na P1 to istnieje przepis, który głosi, że musi upłynąć conajmniej rok, by mógł wystąpić o zmianę podgrupy. Czy faktycznie tak jest?

u mojego juz mineło ponad rok i mu nie zmieniaja grupy dalej ma p1 i powiedzial ze nie bedzie sie prosic o zmiane grupa ma co prawda 2 kwity ale i 6 nagrodówek

To dziwne że ponad rok minął i nie zmieniają mu grupy. Mojemu M. po 6 miesiącach zmienili na p3.

to też zależy od długości wyroku i za co skazany dziewczyny....
nie wystarczą same nagrody i "6 miesięcy"

hej.czy ktos moze mi wyjasnic na jakiesj zasadzie sa przyznawane te grupy? moj lobuz siedzi na Białej od poniedzialku (byl deportowany)dodam ze byl uprzednio karany ma za soba pare latek. Jakie sa szanse na P-etki bo z tego co wiem ze przy R juz nie bedzie różowo:(

a od czego to uzaleznione i jesli mozna prosic o odniesienie do jakiegos przepisu gdzie znajde charakterystyke podgrup klasyfikacyjnych.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót