Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
wyrok ma 2 lata i 6 mcy, z czego ponad polowe mial odsiedziana w areszcie sledczym wiec zostalo mu 1 rok i 2 mce .Nie wiecie jaka mógl dostac?

reni1 nie, nie wiemy. To wie administracja ZK i sam osadzony. Najłatwiej będzie po prostu Go zapytać :cool:

Tak byloby latwo gdyby zadzwonil, a odkad zostal deportowany nie mam od Niego znaku zycia:( Wiec próbuje sama zasiegnac informacji. Czyli "R" nie oznacza ze bedziem ial zaostrzony rygor, tylko nymer przy nim tak?

reni1 prosiłam przeczytaj ten wątek, który Ci podałam, tam jest wyjaśniona kwestia recydywy i sądowej i penitencjarnej. Nie Nam wróżyć jaką grupę dostał ;)

kandydatka napisał:
skoro ma grupę R to znaczy, że już był kiedyś karany.

Przestań wprowadzać w błąd. Można być 10 razy karanym karą pozbawienia wolności a odbywać karę pozbawienia wolności w zakładzie karnym dla odbywających karę po raz pierwszy!!

Ostatnia edycja:
Zadzwonilam do wiezienia i dowiedzialam sie ze ma grupe R1z , nie wiem czy z taka grupa wogóle bedzie mógl dzwonic?

R recydywa
1 zakład zamknięty
z system zwykły

Będzie mógł zadzwonić o ile ktoś dostarczy mu kartę, w liście, czy na widzeniu kupi;-)

Czy decyzje o tym w jakim systemie bedzie wykonywana jego kara , czyli zwyklym, podejmuje on czy komisja penitencjarna?

reni1 napisał:
Czy decyzje o tym w jakim systemie bedzie wykonywana jego kara , czyli zwyklym, podejmuje on czy komisja penitencjarna?
Jeżeli jest osadzonym dorosłym to decyzję o tym czy chce odbywać karę w systemie zwykłym czy w programowanego oddziaływania podejmuje sam.
Jeżeli jest młodociany to obligatoryjnie będzie odbywał karę w systemie programowanego oddziaływania.
Jeszcze inaczej jest z systemem terapeutycznym, o którym to decyduje sąd bądź komisja penitencjarna.
I do tego dochodzi jeszcze taki oto zapis z KKW:
Przepis prawny:
Jeżeli przemawiają za tym względy lecznicze i wychowawcze, w oddziale terapeutycznym mogą odbywać karę także inni skazani, za ich zgodą. -> KKW

Ostatnia edycja:
a czy w szpitalach więziennych też są podgrupy? mój został przewieziony do łodzi do szpitala więziennego na kraszka

Witam mam pytanie.Moj chlopak przebywal z zk od marca.Od 1 pazdziernika sad w Szczecinie zarzadzil sankcje gdyz moj chlopak nie stawil sie na jakies wezwanie ktorego nie dostal i sad nie wiedzial o tym iz przebywa w zakladzie karnym.Moj chlopak byl w zakladzie polotwartym P2.Lada dzien maja go zwolnic z sankcji i znowu bedzie stawac na komisji.Moje pytanie dotyczy tego czy uda mu sie dostac znowu P2 gdyz gdy stawal wtedy mial wyrok 1 rok,w tej chwil jest to 5,6 lat.Dodam ze czekamy za terminem wykoku lacznego(6 wyrokow od 6-12 miesiecy)Jak myslice jest szansa na P2.Opinie mial bardzo dobra i pracowal poza zk

Agusia mój również ma spory wyrok i nadal podtrzymują mu grupę P2, nie sprawia żadnych problemów, same wnioski nagrodowe, praca na terenie ZK, wydaje mi się że Twój chłopak będzie miał nadal P2.

Już tyle razy padało to pytanie i odpowiedź: o tym nie decydujemy MY, tylko komisja penitencjarna przed jaką stanie osadzony. Nie wróżmy już z fusów:confused:

Zobaczymy jek będzie po komisjii, sama jestem ciekawa.
Agusia daj znać jak już będzie po.

Dzieki asienka555 mam tak jak ty nadzieje,ze sie uda.Jak na razie i tak pozostanie w sankcji do 7 grudnia,a jak go nie przewioza na przesluchania do Szczecina(bo jakos sie z tym nie spiesza)to adwokat twierdzi ze mu przedluza jeszcze o miesiac. Dzisiaj wlasnie sie dowiedzialam ze mamy termin na laczny na 29.12.10.Jesli zwolnia go z sankcji po lacznym to mysle ze nie bedzie problemu,bo powinni mu zbic do mniejszego wyroku i bedzie wieksza szansa na te P2.Ale trudno powiedziec jak to sie potoczy.Zobaczymy napewnodam znac

agusia8 Nie jest powiedziane, że po łącznym zbiją mu ileś tam z wyroku. A co więcej Ci powiem, to nawet dodać mogą do wyroku. :rolleyes:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót