Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wiem ,ze tak moze byc ale nasza sytuacja jest troche inna.Moj chlopak ma 6 wyrokow(od 6-12 miesiecy,lacznie 5,5 roku)Kazdy ten wyrok byl wydawany w innym sadzie iinnym miejscu w Polsce.Tak naprawde juz na poczatku te sprawy powinny byc polaczone w jedna i powinien zapasc jeden wyrok.Sprawa dotyczy 6 oszustw roznych osob,ale wszystkie wyludzone pieniadze szly na jedno konto.Tak naprawde juz kiedys adwokat powinien to polaczyc,ale to sa wyroki z 2006 roku i dopiero jak przyszlo do ich odsiedzenia to sie przypomnialo o polaczeniu.Ktos juz na forum sie wypowiadal w tej sprawie i napisal ze mysl ze zbija mu tak ok do 3 lat,adwotat twierdzi ze tak 2,5.Nie ma co gdybac 29.12.10 sie okaze.Czekam z niecierpliwoscia

agusia8 O łączny to nie pisze sąd, ani prokurator. No to trzymam kciuki, aby zbili mu trochę. Zdaj relacje i powiedz co z ta grupą. :)

To jest temat o podgrupach klasyfikacyjnych a nie o wyroku łącznym (moderator)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dokładnie nie ma co gdybać ,dowiecie się wszystkiego w swoim czasie ale lepiej za dużo nie liczyć .Lepiej być mile zaskoczonym niż się przeliczyć. Naprawdę różnie z tym bywa i nie ma tutaj gotowego szablonu . Zależy jak spojrzą na to, że 6 razy popełniał to samo przestępstwo. Myślę ,że jeżeli ktoś popełnia to samo przestępstwo 6 razy z czego ma 6 wyroków to nie może liczyć za bardzo na łaskawość wymiaru sprawiedliwości. Ale różnie z tym bywa...

Witam mój mąż dostał wezwanie do ZK na 20.12 jest pierwszy raz karany nie był w ZK oprócz pobytu w areście śledczym ma wyrok 2.9 z czego już 10 m-cy tam był ma się stawić na smutnej i mam pytanie jaka jest klasyfikacja na podgrupy i czy będzie musiał być tylko w zamkniętym czy i jak może się starać o P2 lub P3

ewanowa napisał:
jaka jest klasyfikacja na podgrupy

Decyzję o tym podejmuje Komisja Penitencjarna na podstawie kryteriów określonych w kodeksie karnym wykonawczym.
Starać się może o każdą z podgrup, na "dzień dobry" nie musi trafić do zk typu zamkniętego.

Witam mam pytanie , mój narzeczony przebywa w z.k od 8 miesięcy dostał grupe p1 po jakim czasie może starać się o zmiane grupy ?

Dziękuje za odpowiedz .

A Orientujesz się jakie są szanse że mu zmienią tą grupe? do tej pory nie miał żadnego kwitu i ma wniosek nagrodowy ...tylko że od tygodnia jest w innym z.k

mala kobietka napisał:
Co 6 miesięcy podobno jest komisja o zmianę grupy

Dokładniej - nie rzadziej niż co 6 miesięcy ocenia się postępy skazanego w resocjalizacji. Czyli nie jest to komisja o zmianę podgrupy i nie jest co 6 miesięcy. Tylko nie rzadziej niż co 6 miesięcy. Może być i po miesiącu.

Joasia23 napisał:
do tej pory nie miał żadnego kwitu i ma wniosek nagrodowy

Nie tylko ilość "kwitów" brana jest pod uwagę. A szanse są.

W Tym problem właśnie, że skazany i użytkowniczka pytająca, pewnie sami nie widzę, ale to nic, bo zaraz zadadzą tu pytanie ' Co najlepiej napisać w wniosku o zmianę grupy'- śmiechu warte

Endo ludzie maja różne pytania a kto pyta nie błądzi nie trzeba od razu pisać tekstów typu "śmiechu warte" skoro Ty jesteś taka obeznana we wszystkim to nie znaczy,ze inni też.

Ty to wiesz,ja to wiem i wiele innych użytkowników tez to wie,ale są tacy co nie wiedzą i trzeba być przygotowanym na różne pytania nawet jeśli komuś wydają się głupie.Mogłabyś równie dobrze napisać do pytającej "przejrzyj poprzednie strony" to może znajdziesz odpowiedz na twoje pytanie.No bo Twój post zresztą tez jak i mój teraz nie wniósł nic do tematu,wiec mogłaś nic nie pisać lub odpowiedzieć na pytanie.No,ale to takie moje skromne zdanie.A jeszcze tak na marginesie powiem ci,ze nie każdemu chce się czytać ponad 100 czy 200 stron i szukać odpowiedzi no bo zwyczajnie też może nie mieć na to czasu.

Ostatnia edycja:
megi11 Kto pyta nie błądzi, a kto ma przejawy lenistwa ten ma.. Ja rozumiem, że ktoś jest w temacie zielony, ale chociaż mógłby poczytać, przecież to nie boli prawda ? Poza tym na zdrowy rozum, co można napisać w wniosku o zmianę grupy, no co tam napiszesz, skoro to komisja decyduje, czy dany skazany może już przejść z P1 na P2, czy też nie. Takie komisje, już był wcześniej pisane co ile są, jak osadzony staje na takiej komisji to w tedy wie, co zrobił, za co dostał ewentualna zmianę grupy na 'lepszą'. Tak samo dana komisja wie co było ZA tym, aby przenieść danego delikwenta z 'zamku' na ' pół otworek'. To tak jakby napisać pytanie, co mam zrobić, aby się rozchorować/co mam zrobić, żeby chorym nie być/ czy jak... będę chory.

Witam kto wie co oznacza grupa P2Z? co oznacza P2 wiem ale co to jest to "Z"?

z - system zwykły.
p - programowanego oddziaływania
t - terapeutyczny

o rany a coś więcej gdzie mogę znalezć że zwykły to dobrze?

W tym temacie możesz znaleźć. Ale po co szukać, lepiej pytać i powodować, że temat puchnie.
Czy dobrze? Nie. Oznacza bierność osadzonego i sugeruje niechęć do pracy nad sobą.

witam chciala bym sie dowiedziec czy moj maz moze starac sie by go zamkleli w zakladzie polotwartym? w czwartek wstawil sie w zk na walach jagielonskich w bydgoszczy ma podgrupe chyba p1 nie wiem dokladnie dodam ze ma do odsiedzenia 3 lata jesli moze to jak napisac takie pismo?

ojc przepraszam z ta grupa to sie pomylilam jutro do niego ide na widzenie to sie dowiem

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót