Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Te 7 lat to wyrok łączny więc nie wiem jak należy to traktować , ale adwokat mówił, że jako poraz pierwszy.
Gdyby dostał P2 to byłby bliże domu, a mnie byłoby łatwiej dojechać
z dziećmi. :)
Trochę mnie pocieszyłas. :D

U nas te 6 to też po wyroku łącznym,więc wydaje mi się, że Twój mąż ma szansę.

Dziękuję bardzo dziękuję :D

a czy jesli ma sie p1 to nie ma mozliwosci na warunkowe zwolnienie

Napisałam do dyrektora ZK prośbę o przeniesienie męża do ZK bliżej miejsca zamieszkania, mąż od siebie również napisał taki wniosek, dyrektor zgodził się, jak długo może trwać taka przeprowadzka? :)

P3/p???

Witam
Mój mąż przebywa w ZK i właśnie dostał grupę P3p
Wiem, że P3, to tzw. otworek, ale co znaczy to "p"?
Będę wdzięczna za odpowiedzi :)

Pozdrawiam

P3/p - pierwszy raz wykonujący karę p.w. w zk typu otwartego, w systemie programowanego oddziaływania.

Gratuluję twojemu mężowi, teraz będzie miał dużo łatwiej :)

Dziekuje, tez jestem z niego bardzo dumna :D Jeszcze w grudniu mial P1, w polowie stycznia P2, a tydzien temu dostal P3. Juz mi sie chwalil roznicami miedzy P2 a P3 ale nadal nie wiem o co chodzi z tym "systemem programowego oddzialywania"... :what:
Prosze wyjasnijcie mi to.
Moj maz nie pali, nie naduzywa alkoholu itp. Nie jest od niczego uzalezniony jesli o to by chodzilo. To normalny facet (maz i ojciec 2 dzieci), ktory w akcie desperacji zrobil cos bardzo glupiego i teraz za to placi... :roll:

to dodatkowe "p" wg.mnie oznacza , to że zgodził się wziąć udział w programie resoc. taka zgoda jest mile widziana ze strony ZK, L też się poddał takiemu programowi, wiem że ZK dostaje na tych z programem dodatkowe pieniądze :)

L musi przeczytać w ciągu m-ca dwie książki i zrobić ich streszczenie, raz w tygodniu ma spotkanie około 1 godz. tzw. terapię, tez nie jest uzależniony od żadnych używek, jest spokojny i opanowany jego nałogiem było to za co tam jest :x

No tak Moj maz mowil ze ma m-c na napisanie wypracowania na temat: "Jakie mam plany po wyjsciu z wiezienia"...
Domyslam sie , ze ta praca specjalnie jest na ten temat, bo pewnie beda pozniej (na adwokandzie) brac pod uwage to, co napisal... Mam racje? Bo to tylko moje domysly...

System programowanego oddziałwywania, to inaczej system oddziaływań resocjalizacyjnych, jakim obejmuję się osadzonego.
Osadzony tutaj musi wyrazić zgodę na to, aby wykonywac karę w tym systemie. Jest wtedy opracowywany przy udziale tego osadzonego indywidulany plan takiej pracy resocjalizacyjnej - tyle teorii ;)
W tym systemie karę obligatoryjnie odbywają tylko młodociani, inni po wyrażeniu zgody.

Inne systemy to: z - zwykły; t - terapeutyczny (dla uzależnionych).

No proszę, proszę. Jak to lektura kształci. :what: Właśnie mi uświadomiliście, ze M też ma ten program. Mówił mi o streszczeniach dwóch książek i (Agatko, hihi :lol: ) napisaniu wypracowania nt. planów po... . (oj nie mają tam oni zbytniego wyboru w tematach). Tylko nic nie wspominał o tej rozmowie terapeutycznej. Ale go zapytam (na pewno!) Co do streszcznia to chce streścić raport WSI. Jak myślicie, przejdzie??? A ten indywidualny plan resocjalizacji to coś mocno nieindywidualny patrząc na podobieństwa Tczewa z Koszalinem :wink:

a moj brat ma napisac wypracowanie na temat "co stracil bedac w ZK" ktos tam pisze ze po paru mc. dostal z p1 na p2 a potem na p3 dziwne brachol mowi ze komisje sa co pol roku.wiec jak to jest? Moj brat staje jutro na komisji jestem ciekaw co beda mu sie pytac i jak to sie odbywa moze ktos wie??

jeszcze jedno brat kazal mi wyslac zycioryc oraz swiadectwo szkolne moze mi ktos powiedziec w jakim celu to jest potrzebne??moze chca sprawdzic jego opinie??a moze chca go wypuscic w maju?? kto mi odpowie??

watpie w to zostalo mu 2 miesiace do polowy kary

no właśnie, to ze mija połowa kary nie jest równoznaczne z tym że go wypuszczą. jak bedzie się uczył lub pracował, to będzie miał lepszą opinię. Chociaż moze coś pokreciłam, nie orientuje sie jeszcze dobrze w tych sprawach

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót