Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czyli muszę powstrzymać się z jakimikolwiek widzeniami, wysyłaniem listów itp na okres dwóch tyg?? czy to nie ma znaczenia??

Dopóki nie zostanie mu przyznana grupa, będzie miał takie prawa jak skazany z grupą P1 (R1), później po komisji w zależności od grupy może mieć więcej przywilejów

Witam Wszystkich... co oznacza podgrupa Pp2moj nienosnik taka dostal.... podziekowania gory... ja to wogle nie wiem o co chodzi...????

jak przeczytasz ten temat to zrozumiesz :) P - pierwszy raz odsiaduje kare P2- w zk na oddziale półotwartym...

Ostatnia edycja:
P2 to grupa którą skazany otrzymał na komisji i z tą grupą trafia do zakładu półotwartego.Poczytaj sobie o takim zk.

Mój M miał sprawe 14.02 i zapadł wyrok (2 lata).Wcześniej miał 2,5 roku i ma P2.Czy po tej sprawie z 14.02 będzie miał kolejna komisję?

cessii Nie chce Cie w błąd wprowadzać, ale wydaje mi się tak. Przecież przydzielenie takiej grupy zależy od przestępstwa (też), także wydaje mi się, że będzie miał.

Czesc
Moj chlopak dostal wyrok 2 i pol roku. POczatkowo odsiedzial na sledczym 8 miesiecy po czym mial sprawe i dostal dwa i pol roku. Wypuscili go na uprawomocnienie wyroku. Pozniej sie troche ukrywal ale go znalezli. Mimo ze sad zasadzil mu polotworek to w ZK dostal grupe P1. Wychowawczyni stwierdzila ze ich nie interesuje co zasadzil sad. On jest pierwszy raz karany czy to jest zgodne z prawem ze siedzi na zamku mimo ze sad inaczej zasadzil?

mysle,ze zgodne ,to komisja penitencjarna w zk o tym decyduje jaka podgrupe dostanie a on sie ukrywał i byc moze przez to ma P1.

A to nastepna komisja penitencjarna dopiero za 6 mies? Bo cos takiego wyczytalam?

Dlaczego nie zadacie sobie trudu przeczytania kilku/kilkunastu postów wstecz. Ot szybko, przez kilka sekund, bez wysiłku znalezione:
z bytomia napisał:
niekoniecznie musi to być 6 miesięcy "po", ponieważ: § 48. 1. Skazanego poddaje się okresowym ocenom postępów w resocjalizacji nie rzadziej niż co 6 miesięcy.
Nie rzadziej nie określa ścisłych 6 miesięcy.

Czy po odsiedzianej 1/4 kary można dostać p2? Czy nie ma to znaczenia ile jest już odsiedzane i wszystko zależy od zachowania i komisji?

szka napisał:
...nie ma to znaczenia ile jest już odsiedzane i wszystko zależy od zachowania i komisji?
Dokładnie tak:)
I też od innych czynników, ale to ile już ktoś odbył kary nie ma wpływu na zmianę podgrupy.

Czyli po odsiedzianym 2,5 roku z wyroku 8,5 jest szansa? :-D

Jest szansa:)
Jest tu nawet na forum przypadek z podobnym wyrokiem i osadzony chyba nawet od początku ma przyznany ZK typu półotwartego, więc to nie jest tak, że jak ktoś ma długi wyrok to już nie ma szans na ZK typu pół/otwartego.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót