podjąłem spór z naciągaczami POLKOMTEL/freebiz

• Autor wątku Autor wątku miecz.k
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

miecz.k

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Tak, jak wpisałem się w wątku użytkownika "lay", przeciwko POLKOMTEL wniosłem sprawę do sądu.
Jestem w tej dobrej sytuacji, że otrzymałem SMS o "subskrypcji" ich (z freebiz) mądrościowych tekstow po 4,92 za sztukę - bez żadnego zamówienia z mojej strony, nawet zawoalowanego podchwytliwym kuszeniem w rodzaju "wejdź na naszą stronę", "polub nas", "potwierdź "tak" itp łajdackimi zabiegami, kórymi wpycha się ludzi w zobowiązania dla wyłudzenia pieniądzy.
Wszystkie SMS, jakie w ogóle przyszły na ten telefon (dośc krótko używany - jeden z trzech jakie posiadalismy z żoną) zachowałem zarówno w telefonie jak i wgrywałem równoczesnie na komputer, w trybie użycia programu NokiaSuite. Mając też konto na portalu PLUS'a wszedłem w posiadanie wszystkich szczegółowych rachunków, z wykazem przeprowadzonych rozmów i SMS.
Wiedząc o tym respondenci z POLKOMTEL - to w końcu ta firma fakturowała próbując wyłudzic pieniądze - zbywali moje reklamacje idiotycznym stwierdzeniem: "..serwis został rozpoczety..." . W trybie takiej gołej argumentacji równie dobrze mogli mi przysłac nie zamówiony komplet mebli czy helikopter.
Zwróciłem się kolejno do Komendy Stołecznej Policji, później Głównej i równoczesnie UOKiK a w końcu do CBA. Jedyna pozytywna reakcja, wyrażona w dośc niechętnym stylu nadeszła z UOKIK, który poinformował mnie, że wobec odnośnych praktyk operatorów telefonii komórkowej otwarto wstepne postępowanie.
Ponieważ w międzyczasie POLKOMTEL swoje pisma uzbrajał w rozmaite groźby a ponadto zablokował mi wszystkie trzy telefony (tj także dwa, na które w ogóle nie przychodziły owe nieszczęsne SMS), więc uznałem to za odstąpienie od świadczenia usługi a zatem i umowy i zmieniwszy telefony przestałem im płacic. Moje rzekome "zobowiązanie" z 54,09 zł urosło im do ponad 2300 zł, więc nie chcąc byc dalej nękany skierowałem sprawę do sądu.
Ściezki admionistracyjnej nie zaniedbam. Będę się ubiegał o audiencje u Premiera dla złozenia skargi na CBA i obie komendy Policji. Gdyby to nie pomogło, wystąpię do stosownej komisji sejmowałem a na końcu znajdę coś w UE.

Jeżeli ktoś z Was czuje, że został wprowadzony w bład czy wręcz oszukany i w rezultacie narażony na nie uzasadnione koszty - i chce podążyc moją ścieżką, to tutaj na Forum mogę udostępnic zapisy moich dowodów, mojego pozwu i jego uzasadnienia.
Oszukani łączcie się!!

I po co
wystarczyło by zablokować płatne sms

takich stron naciągaczy jest wiele

według mnie przegrasz

[/quote]
miecz.k napisał:
więc uznałem to za odstąpienie od świadczenia usługi a zatem i umowy i zmieniwszy telefony przestałem im płacic.
Uznać to sobie nawet możesz, że sam jesteś premierem i szefem CBA. Wpadłeś na to by wysłać wypowiedzenie umowy z powodu nie świadczenia usługi, czy zamierzałeś wypowiedzieć umowę dopiero w wystąpieniu przed Zgromadzeniem Narodowym?
Zapłać zaległe rachunki zanim Ci narosną większe koszty.

Ostatnia edycja:
Coś mi się zdaje, że spotkamy sie na sali sądowej. Wy w roli przedstawicieli pozwanego.

Możesz powiedzieć o co pozwałeś Polkomtel (jakie były wnioski, żądania pozwu)?

Miałeś falstart z pierwszym wpisem. Dopóki nie zmienisz nicka, z naszej wymiany "myśli" nic nie będzie.

miecz.k napisał:
Dopóki nie zmienisz nicka, z naszej wymiany "myśli" nic nie będzie.
A da się tego nicka zmienić? Pytam, bo bardzo mi zależy by wymienić z Tobą myśli. Chyba pozostaje mi czekać na Twoje wystąpienie w sejmie.

chyba Twoi mocodawcy z tele-branży nie pozwolą Ci tak długo czekac (a napewno trochę się zejdzie).

bardzo mnie zaciekawiła treść pozwu - ja nie mam falstartu więc może ja będę godny aby miecz.k raczył w swojej łaskawości wyjawić żądania pozwu i jego argumentację?!

Opisz swój problem, może Ci coś podpowiem. Chyba, że chcesz wejśc w sprawę tak w ogóle, z pozycji recenzenta pewnie ?
Twoja ironia ( z tą łaskawością) jest chyba nie na miejscu. Jak powiedział Jezus: a cóż mnie i tobie kobieto?

po pierwsze nie jestem kobietą a po drugie Jezus po chwili prośbę matki spełnił (więc i ty możesz spełnić moją i opowiedzieć o swoim pozwie)

Wiedziałam o tych praktykach u Orange bo znajomemu nagle z abonamentu w którym miał nielimitowane rozmowy i smsy ze wszystkimi sieciami zrobił się rachunek prawie 800 zł, oczywiście reklamacji nie uznali. Nie dostał żadnego sms-a informującego o tym że będzie dostawał takie smsy i że będą one tyle a tyle płatne, poprostu mu wysyłali po czym dostał rachunek.
W t-mobile mi przyszedł poprostu sms z informacją czy chcę coś takiego i że za takie smsy będzie pobierana opłata jeśli się zdecyduję.

Mam dość duży kontakt z pracownikami wyższego szczebla firmy Polkomtel, i mogę cie zapewnić że na pewno nie stosują takiej strategii "marketingowej" bo już dawno by ich pozamykali ;)
Najprawdopodobniej sam otwarłeś stronę jakąś i zasubskrybowałeś usługę płatnych sms-ów lub nie odmówiłeś w/w.
Nie warto się z nimi bić bez topowej kadry prawniczej, oni wygrywają nawet najgorsze sprawy ;)

Sąd sądem, ale zadbałem żeby i prokurator dobrał się Wam do tyłka. Rozumiem, że właśnie zaczął.

Powodzenia więc ;) ale skoro masz takie kontakty nie rozumiem celu zaśmiecania forum :))

Powrót