Podjęcie pracy przez PUP

• Autor wątku Autor wątku maras.zdz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maras.zdz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Czy mogę podjąć pracę widniejącą w urzędzie pracy z danymi pracodawcy i gdzie kierować CV będąc niezarejestrowanym w urzędzie prący (urząd ten jest z mojego rejonu)

CV kieruj bezpośrednio do pracodawcy, jeśli jego dane są uwidocznione na ogłoszeniu. Jeśli nie ma danych tylko np.numer oferty, zgłoś się do pośrednictwa pracy w PUP.

maras.zdz napisał:
Czy mogę podjąć pracę widniejącą w urzędzie pracy z danymi pracodawcy i gdzie kierować CV będąc niezarejestrowanym w urzędzie prący (urząd ten jest z mojego rejonu)
Podjąć możesz jeśli pracodawca zdecyduje się na Twoją kandydaturę... ale postępuj zgodnie z instrukcją podaną w ofercie. Skoro pracodawca decyduje się na udostępnienie swoich danych i dopuszcza bezpośredni kontakt, to oznacza, zgadza się na to , iż jego oferta będzie dostępna nie tylko dla osób zarejestrowanych jako osoby bezrobotne w danym PUP.
nintendo007 napisał:
Jeśli nie ma danych tylko np.numer oferty, zgłoś się do pośrednictwa pracy w PUP.
Jeśli jest niezarejestrowany w PUP, do którego zgłoszono ofertę, to jego wizyta w PUP nic nie da... więc szkoda czasu. PUP-owi nie wolno jest w tym przypadku udostępniać szczegółów oferty.

Ostatnia edycja:
"do Kosssz"

Jeszcze raz dzięki. rozjąśniłeś mi umysł a zarazem być może pomogłeś znaleźć pracę

Powrót