T
toren
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 55
Witam. Proszę o krótką poradę jak podnieść zarzut przedawnienia, jeżeli nie posiadam żadnych informacji co do samego zadłużenia. Sprawa wygląda tak, że KRUK przysłał mi pismo, iż kierują wniosek do sądu celem uzyskania tytułu wykonawczego w związku z zaległością z umowy XX z dnia xx.xx.2001r. Podpierają się że nabyli wierzytelność w drodze kupna od XX który to kupił tą wierzytelność od YY.
Przyznaję ze taka umowa istniała i mogło zaistnieć zadłużenie ale nie mam już żadnych informacji na ten temat. Minęło przecież 14 lat. I nie przypominam sobie by istniała z tego tytułu egzekucja komornicza.
Czy chcąc podnieśc taki zarzut muszę to ja udowodnić terminy?
Okazuje się że znalazłem jednak ważne informacje na ten temat... Komornik w październiku 2003r na podstawie BTE z roku 2002 podjął egzekucję i umorzył ją w lutym 2004r. Czy wobec powyższych faktów mozna mówić o przedawnieniu roszczenia?
Przyznaję ze taka umowa istniała i mogło zaistnieć zadłużenie ale nie mam już żadnych informacji na ten temat. Minęło przecież 14 lat. I nie przypominam sobie by istniała z tego tytułu egzekucja komornicza.
Czy chcąc podnieśc taki zarzut muszę to ja udowodnić terminy?
Okazuje się że znalazłem jednak ważne informacje na ten temat... Komornik w październiku 2003r na podstawie BTE z roku 2002 podjął egzekucję i umorzył ją w lutym 2004r. Czy wobec powyższych faktów mozna mówić o przedawnieniu roszczenia?
Ostatnia edycja: