E
Elvi
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 384
No niestety....w tym kraju jest tak ze, co land to inne przepisy 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Muniek81 napisał:Kolego mozesz na privata podeslac to pismo? Byłbym b. wdzięczny.
U mnie jest sytuacja tego typu, ze auto jest nowe kupione w Polsce nie jest na moje nazwisko zarejstrowane, jest na polskich blachach. Chce nim pojeździć do 1 roku w DE. Czy jeżeli pójdę do Zollamtu i bede chciał dobrowolnie kfz steuer zapłacić to czy 1. Przyjmą opłatę 2. Jesli nie to czy mnie szczapia( spisza albo ja wiem co jeszcze?) czy moze lepiej jest nic nie robic i liczyć na szczęście. W DE jestem od stycznia 2014.
Byłbym wdzięczny za jakies konkrety w tej sprawie.
Dzieki z gory!
Blacha666 napisał:Odemnie niechcieli podatku, ani tym bardziej nie spisywali danych. Udzielili tylko informacji. Mozesz isc sie zapytac, ale tak jak mowie, dostalem dokument, ktory jasno mowi, ze nie trzeba nic placic, ani rejestrowac do roku, o ile auto nie jest twoje.
Postaram sie przeslac jak najszybciej. pozdro
Witam chciałbym odświeżyć ten temat.Blacha666 napisał:Tak to mniej wiecej wyglada. Nie znam jezyka, ale urzednik. ktory wyslal to znajomej niemce, mowil, ze pomimo iz jest to przyklad Czech, dotyczy to tak samo nas Polakow, jako czlonkow EU i Schengen. Rok jezdzenia bez podatku. Potem blachy, albo PolskaPozdrawiam