M
mundurek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
jestem stroną postepowania administracyjnego w sprawie przydziału dofinansowania do budomy domu jednorodzinnego. Jestem pracownikiem służb mundurowych. Jestem właścicielem mieszkania i odmówiono mi takiej pomocy. od decyzji Komendanta Powiatowego odwołałem się do Komendanta Wojewódzkiego, który uchylił decyzję Kom.Pow. i skierował ją do ponownego rozpatrzenia. Od czasu uchylenia tej decyzji mineły trzy miesięce. Po tym czasie otrzymałem ponowną decyzję o odmowie przydzielenia mi tego świadczenia. Przez te trzy miesiące nie poinformowano mnie o ponownym prowadzeniu postępowania przez moją jednostkę, nie poinformowano mnie o możliwości zapoznania się z postepowaniem czy też złożenia wniosków dowodowych. od tej decyzji ponownie się odwołałem. Jednostka nadrzędna utrzymała w mocy decyzję i pouczony zostałem o możliwości złożenia odwołania do Sądu Administracyjnego. Czy w takim przypadku gdy w trakcie trwania postępowania nie poinformowano mnie o moich uprawnieniach jak tez nie informowano o toku postepowania decyzja ta może w sądzie być uchylona i czy z tego powodu może mi zostać przyznana pomoc finansowa o którą się starałem?