Pomoc finansowa dla rodziny osadzonego

• Autor wątku Autor wątku 13a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ale urzednik z Jastrzebia musi byc.Wiec musisz udac sie do urzedu w Jastrzebiu i powiedziec jaka jest sytuacja a twój partner musi z dyrektorem zk pogadac kiedy mozna takie coś załatwic

troche to potrwa za nim to załatwisz wiec na początku maleństwo bedzie musiało miec twoje nazwisko:(

Wie ktoś coś na ten temat bo jestem w kropce i nie wiem co robić dziewczyny pomóżcie!!!

Ostatnia edycja:
SYLWIA1978 napisał:
Mam pytanie mój partner siedzi juz 2 lata czy tez moge sie starac o taka zapomoge z funduszu postpenitercjarnego ?????:(
Nie.
Rodzinom osób osadzonych pomocy udziela się do czasu otrzymania pomocy z MOPS itp, nie dłużej niz przez 3 msc od osadzenia, chyba że sa szczególne okoliczności (choroba, niezdolnośc do pracy) to okres można przedłużyć do 6 msc
A Twój już siedzi 2 lata

wioleta-zerek wystarczy poczytać wątek, kilkanaście razy było to szczegółowo omawiane...
A jak nie chce Ci się czytać, to zadzwoń do Zespołu Kuratorów oni Ci wszystko powiedzą

Ostatnia edycja:
A czy matka osadzonego może starać się o taką pomoc czy tylko kobiety z dziećmi?kto z rodziny osadzonego może starać się o pomac od kuratorów?

pod warunkiem,że osadzony swoją matkę jako jedyny utrzymywał.Co oczywiście trzeba udowodnić.

Chciałabym wiedzieć jaka kwota wchodzi w zakres pomocy matce ,która została bez dochodów męża gdysz był jedynym żywicielem rodziny a teraz niemam na podstawowe środki do życia niewspominając o opłatach mieszkaniowych

barbara7719 napisał:
Chciałabym wiedzieć jaka kwota wchodzi w zakres pomocy matce ,która została bez dochodów męża gdysz był jedynym żywicielem rodziny a teraz niemam na podstawowe środki do życia niewspominając o opłatach mieszkaniowych
nie ma określonej sumy ile, ile sąd uważa to da

witam moj maz siedzi miesiac w zk czy ja moge jeszcze styarac sie o pomoc jesli tak to gdzie znajde wzor pisma? i gdzie powinnam go zlozyc? jak dlugo czeka sie na decyzje

Mój przebywa od grudnia i dopiero teraz byłam u kuratora po pomoc finansową.
Jednak pieniązki na luty im się skończyły i mam czekać na marzec. Wniosek juz złożyłam i czekam na telefon. Mam dostać bony towarowe o wys 300zł.

no ja dostalam od kuratora w styczniu 300zł a teraz podobno w czwartek znow zloze wniosek i mam dostac 200 albo wiecej
a i zwroc sie do opieki spolecznej

ja dostałam pieniadze po 15min od złozenia wniosku

no dobrze to rozxumiem ale jak napisac taki wniosek i gdzie mam go zlozyc? ja nie wiem kto jest meza kuratorem i czy on wogole ma ? gdzie moge sie dowiedziec?

aha to musisz zapytac o kuratora sadowy zawodowy ja jezdze do kuratora w sadzie rejonowym bo tam mial przydzielonego on wystawia wszystkie opinie do sadow a we wniosku piszesz jaka bmasz sytlacje teraz jak twoj maz jest w zakładzie i na co potrzebujesz kase

Witam was dziewczyny mam prosbę ogólnie pytanie:) jesli któras sie orientuje co i jak to byłabym bardzo wdzieczna za pomoc. Mój partner nie mąż tylko partner przebywa w zk juz 7 miesiecy ja za niedługo rodzę i chciałabym nadać dziecku wraz ze swoim partnerem nazwisko ojca. Jesli nadam jego nazwisko czy nie przyczepia sie o to w MOPR gdy bedę chciała starac sie o jakiekolwiek pieniążki na dziecko?? Ni doczepia sie np tego dlaczego nie daję ojca o alimenty itd.?? ja nie mam zamiaru swojego partnera podawac o alimenty tymbardziej teraz jak przebywa w zk. Ogólnie to prosze powiedzcie mi o co moge sie starac i gdzie bedę bardzo wdzięczna:). Oczywiscie chciałam podkreslić że mam 23 lata mieszkam z matka i młodszym rodzeństwem gdzie sytuacja finansowa nie jest za ciekawa i jestem osoba bezrobotną. Chcę by ktos mnie pokierował co mam robić jesli chodzi o pomoc finansową bo dowiedziałam sie że jesli mój partner przebywa w zk i urodze to dobrze niby dla mnie by było jakbym nie podawała narazie nazwiska ojca bo Mopr moze się doczepić a tak to niby będę mogła się starac o rodzinne i jakis tam dodatek dla samotnych matek czy to prawda prosze doradzcie mi

Ostatnią edycję dokonał moderator:
nie będziesz mogła dziecku nadać nazwiska ojca, gdyż nie jesteście małżeństwem.Twój facet jest potrzebny, żeby w Urzędzie Stanu Cywilnego uznał dziecko za swoje.

czyli nawet gdybym teraz chciała nadac dziecku nazwisko ojca to nie mam takiej mozliwosci tak??:/

Powrót