T
tremenda
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 60
Mam problem, gdyż ojciec dziecka nie chce płacić alimentów. Ale nawet nie o to chodzi. Mam normalną rodzine, normalny dom i kochającego męża. Jestem w ciąży ( po raz kolejny). Jak do tej pory nie mamy własnych dzieci, bo nie mogę donosić żadnej ciąży. Obecnie to 5 miesięcy, ja dwa razy byłam już w szpitalu, gdyż ciąża jest zagrożona z powodu mojej padaczki. Nie wolno mi się denerwować, ale od początku ciąży mój były mąż wraz ze swoją żoną ciągają mnie po sądach. W dodatku ciągle obrażają mnie w swoich wnioskach. Sąd wie, że jestem w ciąży, ale nikt na to nie reaguje. Obecnie po raz kolejny wystąpili z wnioskiem o zmniejszenie alimentów. Były mąż jest cudzoziemcem, bez prawa do pracy, ale ja pozostawiłam jemu sklep, który prowadził. Przez cały okres tj. od 2003 roku utrzymywał przed Sądem, że nie pracuje. W ostatnim piśmie przedstawił papiery na to, że z żoną zamknęli działalność (ten sam sklep) pod koniec 2005 roku. Sam pogubił się w zeznaniach, a ja mam świadków na to , że nadal chandluje, tylko pewnie teraz na teściową jest działalność. Dzisiaj dostałam pismo które napisali do komornika, w którym znoeu jestem obrażana. Wciąż proszą Sąd o jakieś kary dla mnie, a ja poprostu wysiadam. Już na ostatnie rozprawie chciałam, aby Sąd orzekł na jego kożyść, tylko dla świętego spokoju. Jednak Sędzia wytłumaczył mi, że to alimenty dla dziecka i nie powinnam tak się poddawać. Czy ja mogę coś z tym zrobić przynajmniej do rozwiązania ciąży? Proszę pomóżcie :help: