pomocy

• Autor wątku Autor wątku joannag22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joannag22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
nie znam sie na tym i mam problem,otóz moj przyszły maż(mielismy zaplanowany slub na 30 08.08,wszystko pozałatwiane)trafił do wiezienia w styczniu 2008.miał zawieszenie kary 2lata na 5.nie za jakies wielkie przestepstwo tylko za zbiorowe pobicie w którym wziął cała wine swoja i kolegow na siebie,było to w 2005roku.w lipcu 2008 wyrok byłby anulowany,ze zmiana przepisów szengen zmieniło sie prawo karne i niestety mi go zabrono,nie bylo żadnej podstawy.była na wywiadzie pani kurotor która bardzo zle zrobiła gdyz przy mnie pisała inna opinie o nim a na wokandzie króra mu przysługiwała oceniła go nagannie,paweł jest załamany bo pracuje,stara sie o nagrodówki i je czasami dostaje,starał sie równiez o odbywanie kary na oddziale połotwartym jak to sie tak nazywa aby co jakis czas byc w domu,lecz dyrektor mu odmówil.teraz 16 pażdziernika mineło mu pół wyroku a podejrzewam ze w listopadzie bedzie nastepna bo mecenas złożył dokumenty,nie wiem co mu przysłuje,dla mnie to adwokat ma duzo do powiedzenia,moze ja powinnam isc do dyrektora i postarac sie o pomoc z jego strony,chcielismy załozyc rodzine i prawnik powiedział ze mozna w wiezieniu i to mogło by pomoc ale paweł nie chce chować dziecka na odległość i mi go zostawic bez zadnej pomocy,pomozcie moze mieliscie podobny problem,odpowiem na pytania,dziekuje.nieszczesliwa asia :(

ale co bedzie nastepna? wokanda? sprawa karna? co Mu przysługuje? warunkowe przedterminowe zwolnienie po 6 miesiacach odbytego wyroku jesli jest pierwszy raz karany, moze sie starac o przerwe w karze. Jesli chodzi o ślub w wiezieniu to tu prawniek brednie opowiada i w niczym to nie pomoze poczytaj temat ślub w wiezieniu a wiem co pisze jesli chodzi o ślub w wiezieniu :o

Moniko R nie wprowadzajmy w błąd, warunkowe przysługuje po 1/2 kary ale nie wcześniej niż po 6miesiącach. Z tego co pisze joanna to jej nażyczonemu niedługo mija połowa więc będzie się starał o warunkowe
Asia o warunkowym zwolnieniu masz więcej tutaj viewtopic.php?f=37&t=50628&start=480
rozumiem też ze twój się starał o zmianę grupy z p1(zamknięta) na p2(półotwarta) następny wniosek będzie mógł złożyć po 3 miesiącach
o przerwie masz tutaj viewtopic.php?f=37&t=42689&start=210
ale zarówno co do przerwy jak i warunkowe to trudno jest rokować szanse zawsze są pół na pół albo tak albo nie

co do wizyt u dyrektora pewnie nie naszkodzi ale wcześniej pogadaj o tym ze swoim

[cytat="ewciaaa":1bpktndo]Moniko R nie wprowadzajmy w błąd, warunkowe przysługuje po 1/2 kary ale nie wcześniej niż po 6miesiącach. Z tego co pisze joanna to jej nażyczonemu niedługo mija połowa więc będzie się starał o warunkowe
[/cytat:1bpktndo]
przepraszam chodziło mi własnie po 1/2 wyroku a nie po 6 miesiacach zamotałam sie jak pisałam :ooo:

czesc mam pytanie czy wiecie moze czy biorac slub w wiezieniu skruci sie wyrok i czy moj przyjaciel bedzie mogl wyjsc za zwolnieniem warunkowym ?

Kompletna bzdura. Gdyby tak było to wszystkie sebixy z karynami z sąsiednich oddziałów by brali śluby.

Pytanie w stylu, czy to prawda że w przyszłym roku ma być amnestia ?

Albo jak większość pytań na tym forum: naodp.......em i jak się teraz wymigać. Bo taki teraz odważny/a jestem jak pojawia się perspektywa krat.

No, ale sprawa 100-lecia odzyskania niepodległości daje osadzonym do myślenia w kwestii amnestii. Może nie tyle do myślenia, co do marzenia o amnestii.

Powrót