Pomocy !

• Autor wątku Autor wątku agnieszka950741
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agnieszka950741

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
mam pytanie ... ostatnio razem z kumplami wypiliśmy troche a zgarnęła nas policja. Mam 15 lat nigdy nie byłam notowana i sprawiam żadnych problemów wychowawczych...
w szkole też nie jest tak źle...to cud bo w tym półroczu nie mam żadneo zagrożenia ;p
Doszedł list do sądu , moim kumplom także.
Czy na rozprawie wszyscy bedziemy na sali??
Jaka bedzie za to kara?
a następna sprawa...
Czy jesli jednego mojego kumpla spisali ale nia ma sprawy w sądzie a powiedziałam kuratorce która przyszła do mnie na wywiad środowiskowy że byłam u niego na urodzinach (podałam jego imie i nazwizko) to będą sie mnie o to pytac w sądzie??
Bo jakiś czas później powiedział mi zeby go nie wydac...ale było za późno...

tak znam tą strone ale chodziło mi tak konkretnie....
może jakieś odpowiedzi z doświadczenia albo coś...

nic ci nie zrobia najwyzej kurator przyjdzie kilka razy. generalnie w tym wieku mozna krasc i zabijac i w tym kraju nic ci za to powaznego nie grozi

blooody napisał:
nic ci nie zrobia najwyzej kurator przyjdzie kilka razy. generalnie w tym wieku mozna krasc i zabijac i w tym kraju nic ci za to powaznego nie grozi

Brawo - więcej takich rad! Przejrzyj sobie kodeks karny w celu sprawdzenia, czy masz rację.

blooody, skądkolwiek czerpiesz te zidiociałe kretynizmy, zamilcz jak piszesz :D

xD dzięki za pomoc :d
troche sie uspokoiłam ale i tak mna telepie :P :D

przepraszam ale muszę to powiedzieć
Swoje przeżyłam w życiu. Wkraczasz w wiek kiedy będziesz odpowiadać za swoje czyny. Chciałabym ci powiedzieć, że absolutnie nie zyczę Ci żle, ale powinnaś zainteresować się nauką, bo uczysz się dla siebie. Spróbuj poznać siebie, jaka jesteś, czego od życia chcesz, jak chcesz by ono wyglądało. Masz teraz w rękach całe swoje zycie. Od Ciebie zależy w dużej mierze, co Cię w zyciu spotka i jak z tego wybrniesz.
Wiem, że teraz okres buntu, że ciężko jest. Ale nikt nie zagwarantuje Ci, że z czasem będzie łatwiej. Czasy są naprawdę trudne, jedyne co możemy zrobić to żyć tak, aby codziennie wieczorem móc spojrzeć sobie w oczy w lustrze. Pozdrawiam Cie bardzo i życzę:
Odwagi abyś zmieniała to co możesz zmieniać, siły by wytrzymać i zaakceptować to czego nie można zmienić, oraz mądrości aby jedną rzecz od drugiej umieć odróżniać.

to jest forum wsparcia moralnego?? Agnieszko nie odpowiadasz karnie poniewąz nei masz 17 lat grozi ci co najwyżej post przed sądem rodzinnym. Są oczywiście przypadki gdzie można odpowiadać już od 15 roku życia ale są to sytuacje skrajne.

a czy moi rodzice tez bedą musieli się tłumaczyc przed sądem ??
bo akurat jestem w takiej sytuacji że mam sprawe sądową dzien po narodzinach mojego przyszłego brata ....a tata akurat przyjeżdża z zagranicy i dobrze nie zna całej sytuacji ?

dajze spokoj olej to, nic nikomu nie grozi
co do rodzicow musisz byc z opikunem tak wiec nie musza byc obojga wystarczy matka

Ostatnia edycja:
interesuje mnie też to czy trafie do jakiegoś ośrodka lub poprawczaka ?

Nie, nie trafi Pani. To jest postępowanie mające na celu zapobieganie demoralizacji. Gdyby mocno Państwo nawywijali to by sad zmienił tryb na poprawczy i dopiero wtedy taka groźba by istniała.

Każdy z nas popełniał błędy. Pani także musiała tylko że szybciej wyczerpała swój limit. Proszę spokojnie przemyśleć czy warta była impreza takich nerwów i atrakcji jakie ma Pani teraz i już się dłużej nie martwić.

Tak swoją droga to nie uważacie, że stwierdzenie osoby, która ma 15 "nigdy nie byłem notowany" trochę straszy?

Przemiana pokoleń trwa

Ostatnia edycja:
tak wlasnie masony juz szykuja wnyki na caly swiat, piepszone illuminati zeby dzieci sie tak myusialby bac , skandal

blooody napisał:
tak wlasnie masony juz szykuja wnyki na caly swiat, piepszone illuminati zeby dzieci sie tak myusialby bac , skandal

Bloody no nie dziwię się , że zostałeś zmuszony do leczenia... Nie widzisz nic złego w tym , że 15latek pije alkohol? Na szczęście są Ci co widzą...

Całe - aktualnie obowiązujące - tzw. Państwo Polskie, jest "skrajne". Po jego likwidacji, będzie tradycyjnie idealizowane, gloryfikowane, uświęcane. Póki co, staraj się nie wpadać z tej skrajności - w drugą skrajność. Olej to. Wyjedź tak daleko, jak to tylko możliwe (jak zmierzam do Argentyny). Zapomnij, a możesz nawet napluć i nasikać. Mam 42 lata i co najmniej 24 z nich bezpowrotnie zmarnowałem na "bycie" tu i teraz. Jak nie wierzysz, zrób sobie prasówkę, przejrzyj gazety i tygodniki sprzed 25 lat, i porównaj ich treść, a nawet styl pisaniny z tym, co się pisze i wygaduje obecnie. Jedyne co widać w sferze różnic, to REGRES umysłowy, tak właśnie! REGRES... społeczność zamieszkała na terenach tzw. 3/4 RP, a zwłaszca jej "ęlity" durnieją w oczach!! trzeba uciekać, nie ma co liczyć na cud.. ta polska łajba wcale nie tonie, ona już leży na dnie... pzdr :)

A swoją drogą, to jest to straszne: małolaty na bani, które własnej nieodpowiedzialności dowiodły tym, że dały się złapać na pijaństwie, boją się "więzienia", "poprawczaka"... Patologia! kraj, który opiera swoje funkcjonowanie o terroryzowanie obywateli, to jaki to jest kraj? no i ciekawe jest jeszcze to, na którym poziomie zakończy się dociekliwość sędzi?sędziego. Gdyż moim zdaniem, należy teraz ustalić kto spośród dorosłych dostarczył tym małolatom alkohol, i ścigać, i ścigać, i jeszcze raz ścigać tę osobę... ...bo to jeswt prawdziwy przestępca!

Powrót