J
Juell
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 20
Witam! Zleciłem pewnemu panu wykonanie usługi pomalomamia dachu. Pan pomalował pół dachu i zarządał wypłaty za wykonanie pracy. Okazało się że Pan pomalował go bez umycia i odtłuszania zakupionym przeze mnie preparatem. Na domiar złego podniósł cenę za usługę. Zawarliśmy tylko umogę słowną. Poprosiłem o rachunek lub inny dokument potwierdzający wykonaną pracę, ale Pan odmówił. Wg producenta farby takie pomalowanie dachu będzie skutkowało odparzaniem farby. Na dachu ma być zamontowana fotowoltaika i jeśli farba odejdzie trzeba będzie demontować fotowoltaikę, zeskrobać farbę i pomalować od nowa. To wszystko to koszt ponad 10 000 zł. Chciałem mieć jakiś dokument od wykonawcy, aby w razie problemów s dachem złożyć reklamację. Ale pan opisał mnie na lokalnej stronie internetowej, że nie zapłaciłem za usłubę. Ktoś inny napisał żeby zniszczyć dach, inny żeby spalić budynek, a ktoś jeszcze, że wcześniej też niezapłaciłem za inną usługę. Są to wiadomości nieprawdziwe. Tutaj jest link do wpisu z oszczerstwami: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02cMsvQkG4VPbP8bTsZWc5mHNn4wttSZg2mHjwgWoDkzvRnePh1xJtAsp93rxBHaLol&id=100064965884434
Co powinienem dalej zrobić, czy jest podstawa do założenia sprawy panu malarzowi o pomówienie i zniesławienie. Co z komentarzami zachęcającymi fo pobicia, spalenia domu, zniszczenia mienia?
Co powinienem dalej zrobić, czy jest podstawa do założenia sprawy panu malarzowi o pomówienie i zniesławienie. Co z komentarzami zachęcającymi fo pobicia, spalenia domu, zniszczenia mienia?