I
izolda24
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
witam! proszę o pomoc..sprawa dotyczy mojego brata,który od 5 m-cy przebywa w areszcie śledczym,ponieważ zostały mu postawione zarzuty na podstawie pomówień, a osoby, które go pomawiają są oskarżone i w celu uzyskania dla siebie łagodniejszego wyroku pomawiają mojego brata. Brat jest policjantem,który na ten czas jest zawieszony w czynnościach. W policji pracuje od 7 lat, ma nienaganną opinie. Po przeszukaniu nie znaleziono u niego niczego. Brat do niczego się nie przyznaje. Teraz jego sprawę prowadzi już trzeci prokurator, a ostatni zmienił się dlatego, że zostały mu postawione zarzuty i mogło być tak, że od jakiegoś czasu nie zajmował się w ogóle tą sprawą tylko swoją. W związku z tym mam pytanie czy można na taki fakt składać zażalenie na opieszałość, bo mam wrażenie, że sprawa od początku jest nie jasna i trzymają go tak długo dlatego, bo chcą go przetrzymać, żeby coś za wszelką cenę mu udowodnić. Jak długo mogą go tak trzymać? i czy coś by dało gdyby tą sprawę nagłośnić(gazeta,tv)? lub do kogo można by było pisać jakieś pisma na taką sytuacje? jak powinny takie wzory pism wyglądać? czy są jakieś przepisy, które mogłyby mu/nam pomóc? Bardzo proszę o pomoc, jesteśmy bezradni, sytuacja zaskoczyła nas, dlatego nie potrafimy za bardzo się w niej zachować..