E
ErnestB
witam, wczoraj miał niemiły incydent otóż znaleźli przy mnie 3g marihuany w Berlinie, cała akcja trwała z 15 minut, dostałem jakiś kwitek i mam czekać na list. Co może mi grozić?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Możesz rozwinąć?c2u napisał:Ilość niepodlegająca ściganiu zależy od kraju związkowego. Akurat w Berlinie jest to 15 g.
Dziękuje za wyczerpująca odpowiedzc2u napisał:Posiadanie marihuany na własny użytek w małej ilości nie podlega ściganiu. "Mała ilość" jest ustalana przez poszczególne kraje związkowe i dla Berlina jest to 15 g. To znaczy, że w ogóle nie zostaniesz oskarżony. Nie będzie żadnych zarzutów, kary, wpisu w aktach.
A więc po plus minus pół roku dostałem wezwanie na policje. Mam się czegoś obawiać. W liście napisano, że waga wynosi 3.8g netto. Aż sie zdziwiłemOstatnie logowanie na tym forum zanotowano: 30-07-2015 (19:36)
ErnestB napisał:edit: i czy posiadanie takiej ilości to wykroczenie czy już przestępstwo?