J
justyna8521
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
witam Mój chłopak zotsał aresztowany Ma wyrok 8 miesięcy z 2005 r a został aresztowany ponieważ zbyt poźno wysłął pismo od zawieszenie wyroku ( miał 2 odroczki na ponad rok z powodu trudnej sytuacji rodzinnej ta sytuacja jest obecie jeszcze gorsza) Ale dlatego że zbyt późno wysłął podanie tak mówi jego kuratorka i adwoka został aresztowany 2 grudnia 2007 r) Kuratorka pow że jeżeli wysłałby wcześniej podanie o odroczenie to byłby na wolności. Mój chłopak pzrebywa w AŚ ale dostał już pracę na wolności ma iść do niej po Nowym Roku i z tego względu zostanie w tym AŚ który jest odalony od jego miejsc zamieszkania o 20 km. 19 grudnia miał posiedzenie w sprawie zawieszenia wyroku i sędzia pow że wszystko jest na tak tzn żeby wyszedł dobra opinia kuratora pracodawcy a przedewszystkim bardzo trudna sytuacjia rodzinna ale nie ma jednego dokumentu a mianowicie że przez ten okres jaki był odraczany wyrok nie popełanił żadnego przestępswa czyli o niekaralności Gdyby był ten dokument że nie był karany to by go wypuścili I sąd sam wystapi o taki wniosek i wyznaczył następny termin posiedzenia na 17 stycznia 08r. Dodam tylko że mój chłopka nie mógł być obecny na tym posiedzeniu i byli jego rodzice ale sąd o tym wiedział ( a niemógł być obecny bo pismo z sądu w sprawie zawieszenia wyroku przyszło na jego adres domowy a nie do AŚ ale sąd wie że On przebywa w AŚ) Mam pyt. czy sędzia naprawde go wypuści bo M nie był karany przez ten okres czy tylko tak powiedział żeby zbyć Proszę o odpwiedź