P
Pelicylin
Zbanowany
- Odpowiedzi
- 92
Czyli spłaciliście łącznie ponad 5000 zł już po wytoczeniu powództwa.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
a skąd miałam się dowiedzieć -wróżką nie jestem(ja sprawdzam pocztę i maile męża bo mąż nie zna się na komputerze),nie stoję też nad głową teściowej i nie sprawdzam co listonosz im przynosi 500km dalej a w sądzie też nie chcą powiedzieć tylko mam złożyć o wyjaśnienie.Proszę sobie darować takie uwagi bo do niczego nie prowadzą.Pelicylin napisał:A umiesz udowodnic ze nic nie wiedzialas o wniesieniu pozwu?
digiton napisał:W celu uchronienia Cię przed dodatkowymi kosztami. W tym celu jest dyskusja. Jak oddawał ile mógł - nawet za porozumieniem - nie zmienia to stanu faktycznego, że zapłaciliście już po wytoczeniu powództwa. I nie ma tutaj znaczenia, że o nim nie wiedzieliście. Bo już samo istnienie wymagalnego zobowiązania i brak reakcji na wezwanie do zapłaty jest wystarczającym powodem do jego wytoczenia. A wezwania do zapłaty na pewno były, chociażby na e-mail. Wbrew pozorom, to też wystarczy. Powód - we własnym interesie - to z łatwością wykaże. Inna sprawa, że z GCM się wygrywa.