A
Autek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Wczoraj 10.10.2018r. otrzymałem list polecony od Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym związany z niezapłaconym mandatem Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji. Mandat otrzymałem 18.09.2003r. Teraz w liście otrzymałem ksero "Nakaz zaplaty w postępowaniu upominawczym" z dnia 07.09.2004r.; oraz sprzed tygodnia "Zawiadomienie o wszczęciu postępowania egzekucyjnego", "Zawiadomienie dłużnika o zajęciu rach. bankowego" oraz "Wezwanie dłużnika do stawienia się w kancelarii komornika".
1. "Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym"
-ksero z datą 07.09.2004r. zawiera:
Sąd Rejonowy w Poznaniu wydział XIX Grodzki
Rozpoznanie na posiedzeniu niejawnym w postępowaniu upominawczym
Pozew wniesiony 06.07.2004 przez MPK
2. "Zawiadomienie dłużnika o zajęciu rachunku bankowego"
- komornik sądowy przy Sądzie Rejonowym zawiadamia, że zostalo wszczęte postępowanie egzekucyjne z wniosku MPK przeciwko "mnie" na podstawie tyt. wykonawczego "Nakaz zaplaty w postępowaniu upominawczym Sąd Rejonowy Grodzki" - "data tytułu wykonawczego 07.09.2004" ; "data klauzuli wykonalności 29.10.2014"
3. "Wezwanie dłużnika do stawienia się w kancelarii komornika"
- mam tydzień by stawić się w kancelarii - inaczej komornik wejdzie mi do mieszkania.
W/g zawiadomienia dług obecnie wynosi 722pln ( od 05.10.2018r. mam blokadę na koncie 588pln )
Przez te kilkanaście lat nie otrzymałem żadnej korespondencji związanej z tym mandatem. "Nakaz zaplaty w postępowaniu upominawczym" z 2004 roku na 99% również do mnie nie dotarł.
Czy ten dług nie jest przedawniony? Z góry dziękuję za poświęcony czas.
1. "Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym"
-ksero z datą 07.09.2004r. zawiera:
Sąd Rejonowy w Poznaniu wydział XIX Grodzki
Rozpoznanie na posiedzeniu niejawnym w postępowaniu upominawczym
Pozew wniesiony 06.07.2004 przez MPK
2. "Zawiadomienie dłużnika o zajęciu rachunku bankowego"
- komornik sądowy przy Sądzie Rejonowym zawiadamia, że zostalo wszczęte postępowanie egzekucyjne z wniosku MPK przeciwko "mnie" na podstawie tyt. wykonawczego "Nakaz zaplaty w postępowaniu upominawczym Sąd Rejonowy Grodzki" - "data tytułu wykonawczego 07.09.2004" ; "data klauzuli wykonalności 29.10.2014"
3. "Wezwanie dłużnika do stawienia się w kancelarii komornika"
- mam tydzień by stawić się w kancelarii - inaczej komornik wejdzie mi do mieszkania.
W/g zawiadomienia dług obecnie wynosi 722pln ( od 05.10.2018r. mam blokadę na koncie 588pln )
Przez te kilkanaście lat nie otrzymałem żadnej korespondencji związanej z tym mandatem. "Nakaz zaplaty w postępowaniu upominawczym" z 2004 roku na 99% również do mnie nie dotarł.
Czy ten dług nie jest przedawniony? Z góry dziękuję za poświęcony czas.