postępowanie egzekucyjne

• Autor wątku Autor wątku Noname85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
robinson21 napisał:
tak jak myślałem w dniu złożenia pozwu zobowiązanie było przedawnione,

Czy jest sens cos robic ? Tj skladac o przywrocenie terminu itd?

Noname85 napisał:
skladac o przywrocenie terminu itd?
nie, jeżeli jest to wyrok zaoczny to proponuje wnieś sprzeciw z zarzutem nieprawidłowego dostarczenia pierwszego pisma sądowego - dołączyć odpowiednie dowody, wnosić o ponowne przesłanie pozwu i załączników, wnosić o uchylenie rygoru wykonalności, wnosić o zawieszenie egzekucji komorniczej do czasu prawomocnego rozstrzygnięcia sporu,

robinson21 napisał:
nie, jeżeli jest to wyrok zaoczny to proponuje wnieś sprzeciw z zarzutem nieprawidłowego dostarczenia pierwszego pisma sądowego - dołączyć odpowiednie dowody, wnosić o ponowne przesłanie pozwu i załączników, wnosić o uchylenie rygoru wykonalności, wnosić o zawieszenie egzekucji komorniczej do czasu prawomocnego rozstrzygnięcia sporu,

sprzeciw z zarzutem nieprawidłowego dostarczenia pierwszego pisma , ponowne przesłanie pozwu sądowego i załączników , uchylenie rygoru wykonalnosci - do sądu
a zawieszenie egzekucji komorniczej do komornika czy rowniez sądu?

dowody- umowe najmu mam , problem w tym,że wlasciciele nie odprowadzaja podatku, nie chce isch wkopać w razie co, czy umowy z miejsc pracy wystarczą?

Ostatnia edycja:
wszystko
Noname85 napisał:
a zawieszenie egzekucji komorniczej do komornika czy rowniez sądu?
przecież pisałem:
robinson21 napisał:
wnieś sprzeciw z zarzutem nieprawidłowego dostarczenia pierwszego pisma sądowego - dołączyć odpowiednie dowody, wnosić o ponowne przesłanie pozwu i załączników, wnosić o uchylenie rygoru wykonalności, wnosić o zawieszenie egzekucji komorniczej do czasu prawomocnego rozstrzygnięcia sporu,
wszystkie te wnioski piszesz w sprzeciwie - druk urzędowy (SP) - i wysyłasz do sądu który wydał wyrok zaoczny,
Noname85 napisał:
dowody- umowe najmu mam , problem w tym,że wlasciciele nie odprowadzaja podatku, nie chce isch wkopać w razie co, czy umowy z miejsc pracy wystarczą?
mogą być rachunki za prąd, gaz, telefon komórkowy, umowa konta bankowego - wszystko to, co potwierdzi twój zarzut nieprawidłowego doręczenia pierwszego pisma sądowego,

Powrót